ZEILEN, BOATING,BOOT,BOTEN MOTORBOTEN,ZEILBOTEN,ZEILJACHTEN,JACHTBEMIDDELING,RUBBERBOOT,WATERSPORT, JACHTHAVENS, zeilreis
Alle Nederlandstalige sites over boten, sloepen, zeilen en varen met motorboten
Start | Nieuw | Nieuwsdienst | Ontdekt | Site toevoegen | Premium Site toevoegen | U en Nauticlink | Adverteren†† ††††

uitgebreid zoeken

Actueel: watersportevenementenkalender met chronologische lijst van alle toekomstige watersportbeurzen, wedstrijden, open dagen, maritieme markten en havenfestivals. U kunt zelf een evenement aanmelden om gratis te worden toegevoegd aan de lijst.

Start : Nieuwe Zeilboten, Motorboten & Werven > Zelfbouwboten, Boten-bouwpakketten, Snijpakketten en Projectbegeleiding
Boten zelf bouwen, als eigen project (laten) bouwen van casco tot vaarklaar. Lijnenplan en bouwtekeningen. Zelfbouwers staan in de categorie 'Home pages' of zoek op 'zelfbouw'.

volgende pagina >>

pagina's: [1] 2


Columns,
waarover men spreekt...
Hoofdrubrieken:

Start1. Bruce Roberts Europe BV Popular
Hendrik Ido Ambacht: bouwpakketten, snijbestanden en studie plannen van powerboat en trawler tot zeil- en kajuitjachten in vele uitvoeringen en lengten van 10 tot 30 m. Ook casco's in iedere staat van afbouw in staal en aluminium. Ontwerpen van o.a. Bruce Roberts. Uitgebreide beschrijvingen en veel foto's. Voor particulier en bedrijf. Ook boeken en alle soorten informatie.
http://www.bruceroberts.eu/2. Boot Boatdesign Popular
Maarssen (Utrecht): wij verzorgen voor particulieren en bedrijven al het teken- en rekenwerk voor de bouw van sloepen, motorjachten, zeiljachten en werkschepen. Ontwerpen, constructie-tekeningen, digitalisering en CNC bestanden. Verder levering van bouwpakketten, snijbestanden, bouwspanten, en interieur onderdelen.
http://www.bootboatdesign.eu/3. Bootbouwtekeningen.nl
Montfoort: een site vol zelfbouw bootontwerpen van de Deense scheepsbouwkundig architect Morten Olesen. Alles in het Nederlands. Alle betaalde ontwerpen inclusief cursus en forumondersteuning.
http://www.bootbouwtekeningen.nl/
| Meld link niet OK !


4. Michael Storer Boat Plans
AustraliŽ: hier bestelt u bouwtekeningen voor een grote verscheidenheid aan kleinere houten boten (soms epoxy) en kano's. Ook afwijkende modellen. Met veel zelfbouwinformatie. (Engelstalig)
http://www.storerboatplans.com/
| Meld link niet OK !


5. Snijtech
Joure: Van roeiboot tot megajacht. Snijtech is met zijn team van specialisten klaar om elk gewenst bouwpakket te leveren. Buiten het snijwerk zorgen wij voor de complete levering van profielen en al het mogelijke vorm en zetwerk.
http://www.snijtech.nl/
| Meld link niet OK !


6. Waterline Design
Apeldoorn: Jan-Marten Rottinť maakt 3D-surface modellen, 'plaatuitslagen', en 2D- of 3D custom-build bouwpakketten, die rekening houden met werfspecifieke bouwmethoden en detaillering.
http://www.waterline-design.com/
| Meld link niet OK !


7. Boat Design Net
Het centrum voor bootontwerpers. Van tekening tot en met materiaal. Een lijst van over de 200 zelfbouwers met al hun ervaringen. Interessant en druk gebruikt forum.
http://boatdesign.net/web/index.shtml
| Meld link niet OK !


8. bouweenboot.nl
Haarlem: voorgefreesde bouwpakketten van onder andere de Optimist en organisatie en begeleiding van bootbouwprojecten ondermeer in het onderwijs.
http://www.bouweenboot.nl/
| Meld link niet OK !


9. Gebr. Langenberg Jacht- en Scheepsbouw
Nieuwebrug: ontwerpen van zeil- en motorjachten, sloepen en vletten (6 - 25 m) o.a. rondgejoggeld, multiknik en rondspant in o.a. aluminium, staal, hout en strongplank. Ook als snijpakket geleverd.
http://www.gebr-langenberg.com/
| Meld link niet OK !


10. Djaya Raya
Wars van gebaande wegen togen Jasper van den Munckhof (technische natuurkunde) en Carolien Wissing (architectonische vormgeving) naar IndonesiŽ om daar 'een boot uit een boom' te bouwen en ermee de archipel af te varen. Er zijn een boek en bouwtekeningen beschikbaar.
http://www.djayaraya.nl/
| Meld link niet OK !


11. Snijtechniek Brabant BV
Raamsdonksveer: gespecialiseerd in het maken van bouwpakketten uit staal en aluminium voor de jacht- en scheepsbouwindustrie. Ook voor het verzorgen van het benodigde tekenwerk voor de jacht- en scheepsbouw.
http://www.snijtechniek-brabant.nl/
| Meld link niet OK !


12. Ursus Marine Service
Sneek: bouwpakketten voor stalen en aluminium motorjachten en zeiljachten op basis van CAD-systemen en precisie plasma snijbanken. Designs van Bonito Boats, Boot Design, Van de Stadt en Alastair Hunter.
http://www.ursusmarine.nl/
| Meld link niet OK !


13. Northshore Yachts Holland - Lemsteraak Martina Maria
Nederhemert-Zuid: Clarie & Walter Esch laten u graag meedelen in hun meer dan 40-jarige jachtbouwervaring. Met name op het gebied van Lemsteraken geven zij advies en verlenen zij bouwbegeleiding. Daarnaast de 'mini-aak', een polyester bijbootje met de vormen van een 'echte'.
http://www.northshore-holland.nl/
| Meld link niet OK !


14. Piraatje.nl
Westzaan: Martin Kraaier, zoon van de ontwerper, biedt de officiŽle bouwtekening aan van 't houten Piraatje, in de jaren 50 ontworpen door Jaap Kraaier. Zeilend of met motor (3 pk). Kraaier senior won ooit olympisch kano-brons, en ontwikkelde zich van werfknecht tot directeur. Hoe in de 20-ste eeuw merknaam soortnaam werd.
http://www.piraatje.nl/
| Meld link niet OK !


15. Euroship Services
Heerewaarden: computer- en snijbedrijf voor de Nederlandse scheeps- en jachtbouw. "Bouwpakketten in samenwerking met verschillende architecten van stalen sloepen, slepers, kotters maar ook van luxe motor, tjalk en ander oude schepen in een nieuwe jas."
http://www.euroshipservices.nl/
| Meld link niet OK !


16. Bonito Boats
Veghel: leverancier van ontwerpen en complete stalen bouwpakketten voor jachten en kleine beroepsvaart van 6 tot 22 mtr. Design van custom projecten, bouw van jachten en turn-key project begeleiding.
http://www.bonitoboats.eu/
| Meld link niet OK !


17. Bootbouwer
Steenbergen(Dr): een jong bedrijf dat zich toelegt op de levering van materialen en diensten aan doe-het-zelf bouwers van houten boten.
http://www.bootbouwer.nl/
| Meld link niet OK !


18. Mien Skip
Friesland: een aantal Friese bedrijven spant zich in om een elektrisch voortbewogen boot als zodanig herkenbaar te maken door middel van ťťn ontwerp. Dit ontwerp is voor zelfbouwers ook als snijpakket te koop.
http://www.mien-skip.nl/
| Meld link niet OK !


19. 'Bateau' Boat Plans OnLine
VS, Florida: pakketten voor het zelf bouwen van zeil-, motor- en zelfs powerboten.. Lijnenplannen (sommige gratis) en complete handleidingen. Uitgebreide help-forums. "Online sinds 1991!"
http://www.bateau.com/
| Meld link niet OK !


20. De Bootbouwschool
Den Helder (Museumhaven Willemsoord): onder begeleiding leert u in groepsverband een klassiek houten karveel of overnaads bootje te bouwen. Ook woodcore, lattenbouw, hechthout of mastmaken, halfmodellen, en opleidingen. Verder initiatiefnemer van de Amateur BootBouw Award (ABBA).
http://www.bootbouwschool.nl/
| Meld link niet OK !


21. Matez Boten
Woudsend: in 1999 begonnen met het ontwerpen en bouwen van de HP-58 sloep, gebouwd van gestraald en gemenied staal van 4 mm dik. Intussen zijn er meerdere werkbootachtige versies die geleverd worden als bouwpakket, casco of vaarklaar.
http://www.matez.nl/
| Meld link niet OK !


22. Fram Building And Sailing Pages
Over het bouwen van een F-39 Trimaran en veel meer zeilplezier. Engelstalig maar Nederlandse versie wordt beloofd...
http://www.fram.nl/index.html
| Meld link niet OK !


23. S P Bouwmeester BAC2
SP Systems (Composite Engineering Materials): informatie over de kunststofproducten, tips en veel handleidingen hoe je bijvoorbeeld een surfboard bouwt of een 16m2 restaureert. Polyester, epoxy, coatings, glasbewapening, prepegs, vulmiddelen...
http://www.sp-bac.nl/
| Meld link niet OK !


24. Van Helden Botenbouw
Strijen: Peter van Helden ontwikkelde als watersporter een aparte tak in zijn timmerbedrijf voor het bouwen van boten. U kunt al dan niet onder professionele begeleiding hier uw eigen houten sloep of kano bouwen. Ook levering van materialen en tekeningen.
http://www.vanheldenbotenbouw.nl/
| Meld link niet OK !


25. Topline Harlingen
Harlingen: motorjacht bouwpakketten tot ongeveer 26 meter. 3D tekenwerk en 3D plasmasnijwerk in staal, RVS en aluminium. Plaatuitslagen, vorm- en drukmallen, engineering en mogelijkheid tot watersnijden. Verder allround teken-ontwerpbureau voor jacht- en scheepsbouw. Daarnaast verhuur van aluminium sloepen.
http://www.topline-harlingen.nl/
| Meld link niet OK !


volgende pagina >>

pagina's: [1] 2

Meer links over dit onderwerp vindt u in:     ZelfbouwbotenMaandelijks gratis magazine? | Contact | Adverteren | Privacy