Test: ‘TomTom Vaaratlas 2008’ is géén digitale waterkaart

Bootbezitters hebben een probleem: je kunt wel de speciale Marine-navigatiesystemen van Garmin kopen, maar die zijn nogal prijzig en hebben een veel te technische insteek. Een simpele Garmin GPS 152 kost rond de €350 en heeft een monochroom scherm, geen kaartdisplay en toont alleen een pijl om de richting aan te geven die je moet varen. Als recreatief watersporter wil je liever navigeren zoals je in de auto doet: je voert een bestemming in en TomTom geeft aan wanneer je moet ‘afslaan’. Dat was dan ook wat ik verwachtte toen ik voor het eerst hoorde over de Digitale Vaaratlas 2008. Op de verpakking staat: “Nieuw! Varen met uw TomTom-systeem. De officiële Vaaratlas, Digitale waterkaarten, Positie bepalen op het water, Werkt op alle TomTom-modellen”. Als bezitter van een iSloep moest ik dat uitproberen. (Pocketinfo.nl)

Deel met Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInEmail this to someone

Eén gedachte over “Test: ‘TomTom Vaaratlas 2008’ is géén digitale waterkaart”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *