Twee bijzondere replica’s op programma Delfsail 2016

Delfzijl – De organisatie van het maritieme ferstival Delfsail heeft twee bijzondere replica zeilschepen kunnen boeken voor het evenement van dit jaar (29 juni-3 juli).

De bekendste is de Earl of Pembroke, ‘filmster’ uit onder andere films als ‘Alice in Wonderland’ en ‘Cloud Atlas’. De 44 meter lange driemastbark is een replica uit 1945 van de Endeavour, het schip waarmee Captain Cook 245 jaar geleden Australië ‘ontdekte’.

De tweede aanwinst is de Noa Victoria, het nagebouwd galjoen van de Spaanse ontdekkingsreiziger Ferdinand Magellaan, die in de zestiende eeuw als eerste de wereld rondzeilde. (Dagblad van het Noorden, www.delfsail.nl)

Deel met Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *