Bootjessloperij Het Harpje werkt met Hogeschool Windesheim aan hergebruik polyester in circulaire maatschappij

Bovenkarspel – Bram van der Pijll is eigenaar van bootjessloperij Het Harpje. Hij noemt zichzelf weleens de uitvaarverzorger van de pleziervaart. Een groot deel van de Nederlandse pleziervaart vloot is op leeftijd en getroffen door de ouderdom. Het kost de eigenaren vaak moeite om de realiteit onder ogen te zien en vaarwel te moeten zeggen tegen wat ze jarenlang zeer dierbaar was: de boot. Houten en stalen schepen zijn grotendeels te recyclen. Van polyester schepen kan op dit moment vijftig procent hergebruikt worden. Er wordt hard gezocht naar een alternatief voor het verbranden van het polyester afval. (WatersportTV, ‘Kunststof bootrompen van thermoharders herbruikbaar’- Nauticlink, www.bootjessloperij.nl)

Deel met Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *