Onderstaand bericht is een persbericht, en is geplaatst zonder redactie.

Meevaren met echte stoomsloep tijdens nationaal Stoomsloepen Festijn in Medemblik

MEDEMBLIK – Het Nederlands Stoommachinemuseum Medemblik organiseert op 26 en 27 augustus het derde Nationale Stoomsloepen festijn in het binnenwater achter het museum. Diverse stoomsloepen vanuit het hele land varen dat weekend puffend en sissend met grote rookpluimen in het rond. Een stukje meevaren behoort tot de mogelijkheden.

Zo zijn er salonboten, sloepen, opduwertjes, een stoomkano en hoogstwaarschijnlijk zelfs een stoomboot met schepraderen. Een aantal deelnemende boten is lid van de Vereniging Stoomvaart. Deze vereniging zet zich in tot behoud van authentieke stoomschepen, waardoor tijden van weleer herleven. (onswestfriesland.nl, www.stoommachinemuseum.nl)

Deel met Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *