Informatie voor de watersporter

Schildweek Steendam wordt een “volstrekt gekke combinatie van zeilen en cultuur…”

Steendam – De Schildweek in Steendam wordt voor het tweede achtereenvolgende jaar geflankeerd door het culturele festival Art Carnivale. “De volstrekt gekke combinatie van zeilen en cultuur trok vorig jaar zo’n zesduizend bezoekers. Vandaar dat we dit prolongeren”, vertelt een trotse muziekpromotor Jan Hesseling uit Hellum.

De Schildweek vindt dit jaar voor de 66ste keer plaats. De laatste jaren trekt het zeilfeest weer meer deelnemers, vorig jaar een kleine 150. “Presteren in een familiaire sfeer, daar gaat het om in de week die nog altijd meetelt op de nationale zeilagenda”, zegt voorzitter Theo Dik van de organiserende zeilvereniging ‘t Olle Schild Steendam (ZVOSS). “Daags wordt er gezeild en daarnaast is er vertier. Deels van Art Carnivale, maar in het randgebeuren vinden ook hele specifieke zeilevenementjes plaats, zoals het nachtzeilen.”

De tweede editie van Art Carnivale wordt internationaal met bands uit Schotland en Canada en theater uit België. De zeilweek op het Schildmeer vindt plaats van 29 juli tot en met 4 augustus. Het grote verschil met vorig jaar is dat het culturele festival zich nu volledig op het weekend richt. (DvhN)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht