windverwachting

10e editie van vierjaarlijkse zeilwedstrijd Route du Rhum start op 2 november 2014 in Saint-Malo

PERSBERICHT

foto: AFP / Marcel Mochet / Comité Régional Tourisme Bretagne
foto: AFP / Marcel Mochet / Comité Régional Tourisme Bretagne
Saint-Malo (Frankrijk) – Op 2 november 2014 klinkt in de haven van Saint-Malo in Bretagne het startschot voor de tiende editie van de ‘Route du Rhum’. Tachtig zeilers leggen tijdens deze trans-Atlantische zeilwedstrijd 6.500 kilometer af: van de piratenstad Saint-Malo naar Pointe-à-Pitre in Guadeloupe.
Festivalweek
Op 24 oktober, een week voor het startschot, komen de zeilers met hun boten aan in Saint-Malo aan de Bretonse kust. Met een grote openingsceremonie begint in de oude havenstad een week vol (gratis) festiviteiten rondom de zeilsport. Net als in de afgelopen jaren worden er meer dan één miljoen bezoekers verwacht.
Route du Rhum
De Route du Rhum werd in 1978 opgericht door de stad Saint-Malo, de regio Bretagne en het eiland Guadeloupe en stuurt zeilers sindsdien om de vier jaar van Saint-Malo over de ruwe Atlantische Oceaan naar het Caribische Pointe-à-Pitre. De zeilers staan er tijdens de race helemaal alleen voor, want aan boord is slechts een en dezelfde persoon toegestaan.
Beste zeilers ter wereld
Vanwege de extreme eisen van de zeilwedstrijd behoren de winnaars van de ‘Route du Rhum’ tot de beste zeilers van de wereld. Opvallend is dat sinds de start in 1978, de zeilboten opmerkelijk sneller zijn geworden. De eerste winnaar van de Route du Rhum was meer dan 23 dagen onderweg. In 2010 bereikte de Fransman Franck Cammas de kust van Guadeloupe na slechts negen dagen, drie uur, 14 minuten en 47 seconden! Twee weken sneller! In vijf verschillende klassen strijden zowel mono- als multihull zeilboten tegen elkaar. Daarmee is de Route du Rhum een van de meest diverse zeilwedstrijden in de wereld. Dát in combinatie met de feestelijke activiteiten in Saint-Malo in de week voor vertrek maakt de Route du Rhum tot een uniek evenement!
Meer informatie www.routedurhum.com.

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X