Informatie voor de watersporter

13-jarig talent Paul Hameeteman wint internationale Hollandse Optimisten klassieker met overmacht

RIJPWETERING- Paul Hameeteman mag zich winnaar noemen van de internationale Magic Marine Easter Regatta. De 13-jarige Optimistenzeiler wist op de Braassem ruim 200 concurrenten achter zich te laten. Voor de Zeeuwse zeiler is het zijn tweede grote overwinning dit seizoen.

De wijze waarop Paul Hameeteman de Easter Regatta op zijn naam wist te schrijven, is zondermeer indrukwekkend. Van de 14 gezeilde races wist hij er maar liefst 11 te winnen. Vaak met speels gemak en vooral door slim te zeilen. Paul maakt sinds vorig jaar deel uit van de Delta Lloyd Optimisten kernploeg en is een zeiler die het vooral van hard werken moet hebben. Zijn gedrevenheid en inzet beginnen vruchten af te werpen. In korte tijd heeft Paul zich naar de Europese top gezeild. Vorig jaar werd hij onder meer Belgisch kampioen en was hij de tweede Nederlander op het EK. Afgelopen winter heeft hij veel in het buitenland getraind en flinke progressie gemaakt, onder meer in het starten. ”In het begin dat Paul landelijk en internationaal ging zeilen, keek hij op naar zijn concurrenten en was hij vaak te bescheiden,” aldus zijn vader Marnix. Van bescheidenheid lijkt inmiddels geen sprake meer, als het om het zeilen gaat. Paul weet wat hij kan en vooral wat hij wil. Beter zijn dan al zijn concurrenten. Hij neemt het zeilen bijzonder serieus en laat niets aan het toeval over. Zijn ambities zijn duidelijk: hij droomt van deelnemen aan de Olympische Spelen en ziet viervoudig olympisch kampioen Ben Ainslie als zijn grote voorbeeld. Een droom kwam vorig jaar uit toen hij tijdens een vakantie met zijn ouders zijn idool tegen kwam en op de foto met hem mocht.

Met de Easter Regatta wint Paul dit seizoen zijn tweede grote internationale zeilevenement. Begin dit jaar won hij ook al de International Optimist Trophy in het Spaanse Torrevieja. Zijn volgend doel is om zich te kwalificeren voor het EK of WK. (WatersportTV, www.easter-regatta.nl)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht