15 jaar De Stille Boot: elektrisch proefvaren op de HISWA te water in een boot naar keuze

Persbericht
Heeg – De Stille Boot brengt in het kader van haar 15-jarig bestaan in samenwerking met de HISWA te water het elektrisch varen extra onder de aandacht. Bezoekers van deze beurs kunnen elektrisch proefvaren in een boot naar keuze!

Foto: De Stille Boot

In de loop van die 15 jaar werd elektrisch varen steeds normaler, maar … nog niet de norm. Al gaat het daar wel naartoe, zo verwacht men bij De Stille Boot. Om dit te ondersteunen wordt samen met de beursorganisatie midden op de HISWA te water een drijvend paviljoen gerealiseerd, met daaromheen een keur aan elektrisch aangedreven boten. Daaronder sloepen en motorboten van Isloep, Zuidwester, Rand en Whaly, zeilboten van Saffier en Pointer, en een bijboot van Boot4.
Geïnteresseerde bezoekers kunnen zich melden op dit paviljoen (stand B22) en een boot kiezen om mee te varen. Bovendien is daar alle informatie te vinden over elektrisch varen. En zijn er genoeg productvoorbeelden te zien, zoals Torqeedo en WaterWorld elektrische aandrijvingen, bijbehorende accupakketten en laders, Simarine en Sentinel monitoring systemen en Solbian flexibele zonnepanelen en Genasun solar laders.
Medewerkers van De Stille Boot zijn ook dagelijks te vinden in het HISWA theater om hun expertise op het gebied van elektrisch varen en zonne energie met het publiek te delen.
“Net als op de weg is ook op het water een transitie gaande naar elektrisch. Dat dat ook leuk kan zijn willen we onze bezoekers zélf laten ervaren”, aldus Arjen Rahusen, directeur van de HISWA te water. “Met de boten van onze dealers en werven kunnen we laten zien dat elektrisch varen stil, schoon en krachtig is, met voor veel toepassingen ruim voldoende actieradius”, vult Marcel Schaap aan. Schaap is oprichter en directeur van De Stille Boot.
Meer informatie www.destilleboot.nl

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X