150 Exposanten op Beurs Klassieke Schepen van 4 tot en met 6 november in Enkhuizen

Enkhuizen – Ruim 150 exposanten nemen 4, 5 en 6 november deel aan de 15de editie van beurs Klassieke Schepen in Enkhuizen. Zo’n 75 deelnemende schepen liggen tijdens de beurs aan de voor de chartervaart aangelegde Gependam, waarop voor de beurs een tenthal wordt gebouwd.

Liefhebbers van klassieke en historische schepen kunnen hun hart ophalen op de beurs. Zo wordt er een zelfbouwkit voor een Schotse sloep aangeboden, zijn Lemsteraken te bewonderen, evenals de 15de-eeuwse Kamper Kogge. Er is deskundig advies te krijgen op het gebied van restauratie, refit en nieuwbouw. Scheepsmakelaars stellen potentiële kopers in staat een proefvaart te maken met hun droomschip.

Tijdens de Beurs worden seminars gehouden over ligplaatsen voor varend erfgoed, over voorbeelden van overdracht aan een nieuwe generatie en over kostenaspecten. De Federatie Oud-Nederlandse Vaartuigen (FONV) nodigt haar leden uit voor een informatiebijeenkomst over de op handen zijnde herijking van het Nationaal Register Varende Monumenten. De bijeenkomst is zaterdag 5 november vanaf 14.30 uur op de bij de beurs afgemeerde veerboot Friesland.

De beurs wordt geopend door voormalig minister van Onderwijs Ronald Plasterk. (Schuttevaer, Beurs Klassieke Schepen)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X