Informatie voor de watersporter

150 ‘SUP-pers’ maken voor het vierde jaar sportief promotie voor de HISWA Amsterdam Boat Show

hiswa_suptochtAmsterdam – Vanochtend vond voor de vierde keer de HISWA SUP-Tocht, inclusief wedstrijdelement, plaats door de grachten van Amsterdam. Circa 150 fanatieke ‘suppers’, waaronder deelnemers uit Brazilië, Duitsland, België en Frankrijk en bekende Nederlandse suppers als Stephan van den Berg, Morene Dekker en Ike Frans, hebben met hun Stand Up Paddle board de 8 kilometer lange tocht af afgelegd. De tocht startte dit jaar bij Hannekes Boom en eindigde bij RAI Amsterdam, waar nog tot en met morgen, zondag 20 maart de HISWA Amsterdam Boat Show plaatsvindt.

Om 11.00 uur vertrok de groep, bestaande uit ongeveer 150 suppers, vanuit Hannekes Boom (nabij Amsterdam Centraal Station) voor een tocht van 8 kilometer over de Amsterdamse grachten weer terug naar RAI Amsterdam. Onderdeel van de tocht was de HISWA SUP-Race, waarbij circa 40 suppers streden om de winst. Joep van Bakel kwam na 43.33 minuten als eerste over de finish. Bij de vrouwen won Petronella van Malsen. Zij passeerde de finish na 47.29 minuten (video).

Over Stand Up Paddling
De populariteit van Stand Up Paddling is vanuit Amerika overgeslagen naar Europa. Het is een vorm van golfsurfen, waarbij de supper zich peddelend voortbeweegt via een SUP-board. Stand Up Paddling is één van de watersporten die tijdens de HISWA in het funsport segment terug te vinden is. (Nauticlink, www.hiswarai.nl)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht