Informatie voor de watersporter

2018 reeks Mercury V-6 viertakt buitenboordmotoren boordevol nieuwe technologie met optie eigen kleur te kiezen

PERSBERICHT
Verviers (B), Amsterdam – Mercury Marine, marktleider op het gebied van scheepsaandrijving en -technologie, kondigt op de Miami International Boat Show van 2018 met trots de introductie aan van zijn nieuwe reeks V -6 FourStroke -buitenboordmotoren en de uitbreiding van zijn commerciële SeaPro -reeks. De nieuwe motorreeks, die voortbouwt op het succes van Mercury’s FourStroke -buitenboordmotoren van 75 -1 50 pk, bestaat uit FourStroke – buitenboordmotoren van 175, 200 en 225 pk en een commerciële V -6 SeaPro -buitenboordmotor van 200 pk.

‘Boordevol nieuwe technologie en keus in kleur, zelfs in wit…’

De nieuwe Mercury FourStroke- en SeaPro-buitenboordmotoren zijn gebouwd op Mercury’s nieuwe V -6- platform van 3,4 liter, dat krachtig, licht, compact en zuinig is. De nieuwe V -6- motoren zitten van de scheg tot de motorkap boordevol gesofisticeerde technologie.
“Dit nieuwe platform plaatst Mercury in een toonaangevende positie in de buitenboordmotorklasse van 175 -225 pk en voor ziet over de gehele lijn in de behoeften van de consument”, vertelt John Pfeifer, Mercury Marine President. “Deze nieuwe buitenboordmotoren kunnen worden gebruikt in recreatieve en commerciële toepassingen en versterken o nze belangrijkste productlijn door voort te bouwen op het succes van onze recente programma’s en te voldoen aan de wensen van onze klanten overal ter wereld.”
De V -6 van 3,4 l maakt gebruik van een motorblok met een grote inhoud en natuurlijk e aanzuiging en is ontworpen met een beproefd middendeel en aandrijfsysteem. Bovendien zijn de V-6- buitenboordmotoren van 3,4 l bijzonder veelzijdig, met keuzemogeli jkheden tussen hydraulische besturing of stuurbekrachtiging en zwarte of witte motorkappen, en nemen ze heel wat minder plaats in de boot in dan het huidige product. Daarnaast bieden deze buitenboordmotoren digitale bedieningsfuncties, analoge of digital e instrumenten en een scala aan accentpaneelkleuren. Deze veelzijdigheid maakt de nieuwe V -6 een ideale motor om extra vermogen in te bouwen.
“Deze buitenboordmotoren zetten een nieuwe standaard in de scheepvaartind ustrie”, aldus Pfeifer. “Het zijn de meest stille, lichte, soepel draaiende, snelle en zuinige motoren die we in deze klasse hebben geproduceerd.”
Voor een FourStroke -motor met een grote inhoud is de nieuwe V6 met slechts 216 kg uitzonderlijk licht – de lichtste in zijn klasse. De V-6 FourStroke is licht maar krachtig, met Mercury’s beste acceleratie en 20 procent meer koppel bij kruissnelheid dan z ijn naaste viercilin derrivaal. De nieuwe V -6 FourStroke van 3,4 l heeft ook een onovertroffen brandstofverbruik en is gekalibreerd voor een maximale zuinigheid bij k ruissnelheid, wat een brandstofvoordeel oplevert van maar liefst 15 procent ten opzichte v an de naaste concurre rende viercilindermotor.
Andere innovaties die de V -6 van 3,4 l verder onderscheiden, zijn:
• Een serviceklep voor toegang onder de motorkap, zodat het oliepeil gem akkelijk kan worden gecontroleerd en bijgevuld (indien nodig) zonder dat de motorkap daarvoor hoeft te worden verwijderd. Routineonderhoud wordt zo eenvoudiger dan ooit t evoren;
• De mogelijkheid om de accu op te laden bij stationair draaien beschermt d e accu tegen gebruikers die de accu belasten door meerdere elektronische apparaten tegel ijk te bedienen. Het nettolaadvermogen van 20 ampère bij 650 TPM is de beste pr estatie in deze klasse;
• Adaptive Speed Control handhaaft het toerental ongeacht wijzigingen in be lasting of omstandigheden, waardoor het vaarcomfort wordt verbeterd;
“Dit is een geweldige aanvulling op de portefeuille”, zegt Martin Bass, EMEA Mercury Marine President. “Deze motoren zijn licht en stil. We hebben hier een V- 6 die lichter is dan een viercilindermotor. Dat is gewoon verbluffend.”
V-6- reeks van Mercury FourStrokes (175 -225 pk)
Mercury’s FourStroke van 3,4 l en 200 pk heeft een grote inhoud in de klasse va n 200 pk. Met slechts 216 kg is de motor de lichtste in zijn klasse en is hij 16 kg minder zw aar dan het huidige product in deze reeks. Dankzij zijn op p restaties geïnspireerde ontwerp met dubbele bovenliggende nokken (vier nokkenassen) en vier kleppen bereikt de moto r hogere snelheden in een kortere tijd. Daarnaast is dit de enige buitenboordmotor in zijn soort die het toerental handhaaft ongeacht wijzigi ngen in belasting of omstandigheden, wat zorgt voor een ‘sportiever’ vaargevoel.
Zuiniger brandstofverbruik
De nieuwe motoren leveren ook heel wat brandstofbesparingen op. Bij krui ssnelheid en bij volgas benutten de nieuwe viertaktbuitenboordmotoren Mercury’s zelfontwikkelde ‘Advanced Range Optimization’ -kalibratie (ARO) voor een zuiniger brandstofverbruik dan de motoren die zij vervangen en dan de naaste viercilinderrivaal.
Extra kleurenopties
Naast Mercury’s legendarische zwarte motoren bevat deze nieuwe reeks ook witte buitenboordmotoren van 200 en 225 pk. Dit is de eerste keer dat Mercury ook vier accentpaneelkleuren en lakklare panelen aanbiedt die kunnen worden aangepas t aan de wensen van de klant.
Noise , Vibration and Harshness (NVH)(geluidshinder en trillingen)
De nieuwe V-6 van 3,4 l heeft een uitstekende NVH -waarde en is een heuse vooruitgang in vergelijking met de huidige producten. De voornaamste kenmerken die de NVH verbeteren, zijn onder meer:
• Het V -6- ontwerp dat op natuurlijke wijze is gebalanceerd.
• De stillere luchttoevoer door de luchtinlaat met meerdere kamers.
• De afdekkingen voor de brandstofinjector die het hogefrequentiegeluid v erminderen.
• De speciale motorkapvoorzieningen die voorkomen dat de bestuurder het lawaai kan horen. V- 6 SeaPro van 200 pk
De Mercury SeaPro V -6- viertaktbuitenboordmotor van 3,4 l en 200 pk heeft een grote inhoud. Met een zeer laag gewicht. Zoals alle Mercury SeaPro -buitenboordmotoren is de V -6- viertakt motor van 3,4 l gebouwd met het oog op duurzaamheid en betrouwbaarheid en is hij gekalibreerd voor commercieel gebruik.
Zoals de V -6 FourStroke -buitenboordmotoren van 3,4 l en 175 -225 pk beschikt de nieuwe V -6 SeaPro -buitenboordmotor van 200 pk over ‘Adva nced Range Optimization/ARO’ -kalibratie. Deze functie werd door de ingenieurs van Mercury ontwikkeld om het brandstofverbruik b ij kruissnelheid te optimaliseren. De ECU zal de brandstoftoevoer automat isch aanpassen wanneer de voorwaarden hiervoor gunstig z ijn. Dit gebeurt zo vlotjes dat de bestuurder hoegenaamd niets zal voelen of horen. ARO maakt een optimaal brandstofverb ruik mogelijk, waardoor bestuurders met een gerust gemoed langer op het water kunnen blijven.
Meer informatie www.mercurymarine.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht