Informatie voor de watersporter

2018-versie nautisch navigatieprogramma WinGPS 5 vol innovaties en klaar voor ENC-kaarten en 'Signal-K'

PERSBERICHT
Heeg – In februari 2018 wordt de release van de nieuwe WinGPS 5 2018 verwacht, het nautische navigatieprogramma van Nederlandse bodem. Wederom zit de nieuwe editie vol innovatieve features en zijn de huidige functies geoptimaliseerd. Zo is het met deze 2018-editie o.a mogelijk om ENC-kaarten in te lezen, is WinGPS 5 klaar voor de nieuwe Signal-K methode en kunnen de spinaker en genaker worden toegevoegd aan het polaire diagram.

ENC-kaart in WinGPS (Gebied Zoutelande) en verschil gebruik polair diagram in WinGPS.

Het navigatieprogramma WinGPS 5 kan momenteel worden gebruikt met Stentecs eigen digitale waterkaarten, ook wel DKW-kaarten genoemd, en BSB-kaarten, van bijvoorbeeld NV-Verlag en NOAA. De DKW-kaarten worden door Stentec zelf gemaakt en samengesteld uit data van o.a. Rijkswaterstaat, Dienst der Hydrografie, BSH, UKHO, Imray en Delius Klasing.
Met de 2018-editie van WinGPS 5 kunnen ook Electronic Navigational Charts (ENC) worden ingelezen. Ideaal voor binnenvaartschippers die sinds kort verplicht zijn om inland-ENC te gebruiken op de Duitse binnenwateren.
WinGPS 5 Pro en Voyager 2018 zijn klaar voor de nieuwe Signal-K methode, een moderne wijze van datatransport binnen de watersportwereld. Signal-K kan data opslaan, verzenden en ontvangen aan boord en naar externe partijen, zoals bijvoorbeeld het startschip of een passantenhaven. De Signal-K methode geeft ons allerlei nieuwe mogelijkheden voor toepassingen van WinGPS 5. Voor meer informatie hierover, bekijk https://www.stentec.com/nl/ontwikkelaars-blog/signal-k.
Voor de echte wedstrijd- en toerzeilers is er WinGPS 5 Voyager 2018. Aan het polaire diagram van het zeilschip kunnen nu ook de spinaker en genaker worden toegevoegd. Zo kan WinGPS nog beter helpen bij het optimaliseren van de route, zowel bij de voorbereiding als tijdens de tocht zelf.
De WinGPS 5-serie is verkrijgbaar vanaf € 149,- incl. btw. Een gratis Lite-versie is beschikbaar in de Google Playstore en op www.stentec.com. Om te ervaren hoe het is om met WinGPS te navigeren kan de DKW Vaarkaart Friese Meren gratis worden gedownload vanaf www.stentec.com en Google Playstore.
Stentec Software uit Heeg ontwikkelt digitale waterkaarten en navigatiesoftware voor de laptop, PC, tablet en smartphone aan boord (Windows en Android) voor watersporters en beroepsvaart.
Meer informatie www.stentec.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht