Informatie voor de watersporter

24 uur lang zeilen op de Noord-Aa plas in Zoetermeer is een klassieker

ZOETERMEER – Zoetermeer – Op de Noord-Aa plas is zaterdag 20 en zondag 21 augustus weer de jaarlijkse 24-uurs zeilrace van Zoetermeer. De Zoetermeerse Watersport Vereniging “Noord-Aa” organiseert het evenement. Jong en oud kan hieraan meedoen.

Op zaterdag klinkt om 12.00 uur het startschot van de “Le Mans” en rennen de schippers naar hun boten om de daaropvolgende 24 uur zo veel mogelijk kilometers te gaan varen. De diverse teams zullen zo veel mogelijk rondes over de Noord-Aa plas zeilen. Jeugddeelnemers en volwassenenteams strijden om de eer. Er wordt rekening gehouden met het verschil in leeftijd tussen deze beide categorieën en met het snelheidsverschil in diverse boottypes. En de dames en heren, meisjes en jongens moeten tactisch, sportief, volgens de reglementen van het Internationale Zeilwedstrijd Reglement 2009 – 2012 van de IYRU en de voorschriften van het evenement varen.

Op zondag klinkt om 12.00 uur het eindsignaal en worden de rondes geteld en de correcties uitgevoerd. Hierna volgt de prijsuitreiking. (Dichtbij)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht