windverwachting

35.540 bezoekers voor Boot-Holland 2017, maar 'meer verkopen op de beurs'

PERSBERICHT
Leeuwarden – De 27ste editie van Boot Holland is een groot succes geweest. In alles was te merken dat het vertrouwen in de economie zich ook steeds meer uitbetaald in de watersportbranche. Standhouders deden goede zaken en sinds jaren steeg het aantal directe verkopen op de beurs.
Na jaren van stabiliteit zat de beurs ook weer in de lift met het bezette vloeroppervlak. Er viel een lichte stijging te noteren van het aantal verhuurde vierkant e meters . De beurs was groter dan vorig jaar en had een aantal bijzondere primeurs. Met 45 motorjachten was de beurs voor geïnteresseerden in een nieuw of jong gebruikt schip de ideale plaats om te kijken, te vergelijken en te kopen.
De Varende Villa van Lecowa B.V. was een van de grote blikvangers op de beurs. Bezoekers stonden in de rij om een kijkje te mogen nemen. “Het liep af en aan met geïnteresseerden en al het foldermateriaal dat wij mee hadden is op”, zegt Lieuwe Koonstra van Lecowa B.V. “Wij zijn er zeker van dat er nieuwe opdrachten volgen na onze presentatie op Boot Holland.”
Vedette Jachtbouw staat sinds de oprichting van de werf, 15 jaar geleden, elk jaar op Boot Holland. Hans van Veen van Vedette: “Boot Holland is een belangrijke beurs waaruit wij elk jaar verkopen genereren. Naast de gezellige en gemoedelijke sfeer op de beurs is dit ook een reden dat wij de afgelopen 15 jaar geen enkele keer hebben overgeslagen.”
De beurs begon bijna met een valse start. Donderdag op vrijdagnacht gingen alle alarmbellen af omdat het water bassin op het suppaviljoen lekte. De afdeling facilitair van het WTC Expo heeft alles in het werk gesteld om de vloer in de Friezenhal op tijd droog te maken. De beurs en de Friezenhal konden afgelopen vrijdag om 13.00 uur dan ook gewoon open voor het publiek. Het bassin was er niet meer maar standhouders als Easysup hebben alles uit de kast gehaald om er alsnog een mooie presentatie van te maken compleet met livesuppen en demo’s. Alleen kon het helaas niet meer in de praktijk worden gebracht. Andere demonstraties zoals onderwaterlassen, gehouden door Blockr Marine, werden goed bezocht en de presentatie van Marit Bouwmeester zorgde voor een grote opkomst.
Boot Holland 2017 werd bezocht door 35.540 bezoekers. Dat dit iets minder is dan voorgaande editie, kwam grotendeels door een minder druk bezochte zondag. De doorgaans drukst bezochte dag was iets rustiger, wat de organisatie toeschrijft aan sneeuwval op veel plekken in ons land, waardoor sommige bezoekers van verder weg het lieten afweten.
Ondanks iets minder bezoekers kijkt de organisatie van Boot Holland terug op een meer dan goed verlopen 27 e editie. Over de hele breedte viel op te merken dat de interesse voor, en verkopen van de producten op de beurs toenemen aldus beursmanager Pieter Fokkema. Hij vervolgt: “De beurs zit weer in de lift en standhouders waren tevreden over het aanbod en over de kwaliteit van het bezoek. Boot Holland staat als een huis en de organisatie kijkt dan ook met veel vertrouwen uit naar de 28e editie, die plaats zal vinden van 9 tm 14 februari 2018.
Meer informatie www.boot-holland.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X