37.622 bezoekers voor Boot Holland 2016, een paar honderd meer dan in 2015 en tevreden exposanten

PERSBERICHT
boot_holland_2016Leeuwarden – De 26e editie van Boot Holland die plaatsvond van 12 t/m 17 februari jongstleden is tot volle tevredenheid verlopen. Vrijwel alle standhouders zijn enthousiast over Boot Holland. Dat leert een rondje langs de velden waar het gevoel van saamhorigheid overheerst en de kwaliteit van het bezoek wordt geroemd.
Voor Vedette Jachtbouw was de eerste klap een daalder waard, want er werden vrijdag meteen zaken gedaan. Hans van Veen van de werf: “Ik had een meneer een tijd geleden een indelingstekening gestuurd en daar later als reminder nog een paar toegangskaarten achteraan gestuurd. Niets meer van gehoord, totdat hij vrijdag opeens voor mijn neus stond. Met het geven van een hand zei hij ‘ik wil mei volgend jaar varen.” Het is een open deur om met dit succes te vragen hoe Boot Holland is verlopen, maar we doen het toch even. “Dit is de showroom waarin wij figureren”, maakt Van Veen een wijds gebaar. “We komen hier graag en onze klanten ook. Die voelen zich hier welkom.”
Wie de stand van Tornado Sailing bezoekt, krijgt absoluut het waddengevoel door de aankleding compleet met strand, vuurtoren en droogvallende zeiljachten. Etaleren doet tenslotte begeren. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen want wanneer je er ook komt, druk is het er altijd. “Het is voor ons een leuke beurs geweest”, zegt Jurre Jan Muurling van Tornado Sailing met pretoogjes. Want ook hier werd een boot verkocht. “Een Delphia 40. Maar ik heb het gevoel dat er nog meer uit gaat komen.”
Joop ten Cate van Brandsma Jachten heeft een glimlach van oor tot oor als we hem op de steiger tegenkomen. Over Boot Holland raakt Ten Cate niet uitgesproken: “De sfeer is hier super, met veel buitenlanders, vooral Duitsers.” Ook hier was het meteen de eerste dag raak. “Ik kreeg een man op de steiger die verkocht ik in nog geen half uur een Luna 30. Hij had die boot nog nooit gezien, pas hier op de beurs voor het eerst. Geweldig. Dit kan alleen op Boot Holland, wat trouwens ook nog de enige beurs is die telt in Nederland. Dat merken we ook aan onze Duitse klanten. Die zeggen dat je dit aanbod nergens anders vindt. Schrijf maar op dat we er volgend jaar zeker weer zijn. En dat we graag meewerken aan de uitbreiding. We nemen graag het voortouw om collega bedrijven hier naartoe te krijgen.”
A28 Watersport is dealer van Corsivo, Primeursloep en Florijnsloep en presenteert dit laatste merk voor het eerste op een beurs. Robert Klinge: “We zijn dik tevreden. Er was veel aandacht voor de Florijnsloep. Er is een Duits stel dat er steeds omheen draait, maar ik verwacht dat die er binnenkort een klap op geeft en een tweede hangt in de lucht. En we hebben er twee verkocht, Nee, geen Florijnsloepen maar twee Primeurs 610 Tender. We zijn hartstikke tevreden.”
“Met ons allen representeren we hier de watersport”, zegt Hendrik de Boer van Nauticshop. “Geen eilandjes maar een eenheid. Dat wordt elk jaar sterker. Moet je eens kijken hoe mooi alles er hier bij staat. Trots dat we dit gezamenlijk voor elkaar krijgen. En de kwaliteit van het publiek, geweldig. Ze voelen zich hier welkom, dat zeggen ze, en voel je ook aan ze. Mensen hebben er zin in. Het is een gastvrije open beurs. Het is dit jaar weer een niveau hoger dan vorig jaar. Een pluim voor de organisatie.”
Naar aanleiding van de succesvol verlopen beurs heeft het projectmanagement van Boot Holland al veel inschrijvingen en toezeggingen voor Boot Holland 2017 mogen ontvangen. Boot Holland 2016 werd bezocht door 37.622 bezoekers. Dit is een kleine stijging ten opzichte van 2015 toen 37.254 een bezoek brachten. Wat verder opviel was dat de verblijfsduur van de bezoekers op de beurs flink is toegenomen, wat samenvalt met de geboekte resultaten van de deelnemers. Tot slot wil de organisatie alle deelnemers en bezoekers bedanken voor het gezamenlijk bereikte succes van de beurs. De beurs wordt volgend jaar gehouden van 10 t/m 15 februari 2017.
Meer informatie www.boot-holland.nl

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X