windverwachting

3M drinkwaterfilters voor helder, gezond drinkwater zonder bijsmaak uit de watertank op de boot bij Bootplus.nl

PERSBERICHT
bootplus_3M_waterfiltersWeesp – BootPlus heeft de speciale drinkwaterfilters van 3M opgenomen in het assortiment. Deze filters voor de reductie van chloor, bijsmaken, geuren en microbiologische elementen zorgen voor gezond drinkwater en zijn zeer eenvoudig zelf te monteren.
Nieuw: 3M™ Waterfiltersysteem
In stilstaand water groeien algen en bacteriën, zeker als het in een relatief warme watertank wordt bewaard. Dit gebeurt al na enkele dagen en bij warm weer zelfs nog sneller. Bovendien zijn de tappunten op parkeerplaatsen, in havens lang niet altijd even hygiënisch en vaak vormen ze zelfs een bron van bacteriële besmetting. Veel mensen nemen daarom flessenwater mee onderweg, maar dat vergt veel opslagruimte en levert bovendien extra werk op. Een alternatief is het gebruik van chloortabletten om het drinkwater uit de watertank schoon te houden. Dat heeft echter grote consequenties voor de smaak. Met de nieuwe waterfilters van 3M beschikt u onderweg steeds over schoon, veilig én lekker drinkwater uit uw eigen kraan.
Uniek 0.2 micron filter
Er zijn twee waterfiltersystemen voor boten, caravans en campers ontwikkeld: met een 0.2 of een 5 micron filter (US-E1 en US-E2). Het ultrafijne 0.2 micron-filter is uniek op de markt. Het is een microbiologisch filter dat niet alleen het meeste chloor uit het water verwijdert, maar ook vrijwel alle bacteriën, algen en andere verontreinigingen. Het zorgt dus niet alleen voor erg lekker, maar ook voor veilig, schoon
water!
Het 5 micron-systeem verwijdert vrijwel alle chloor en grovere vuildeeltjes uit het water. Dit filter is dus uitstekend geschikt als u chloortabletten gebruikt tegen de algen- en bacteriëngroei in de watertank
– bijvoorbeeld als uw boot enige tijd niet gebruikt wordt – en als u toch wilt beschikken over lekker, fris drinkwater.
Eenvoudig in gebruik
U kunt het 3M waterfiltersysteem eenvoudig zelf installeren. Monteer uw huidige waterslang aan de filterkop door de waterslang door te snijden en beide uiteinden aan weerszijden van de filterkop met snelkoppelingen aan te sluiten. Vervolgens draait u het waterfilter in de filterkop en het systeem is klaar voor gebruik! De filterkop schroeft u vast aan de wand. U installeert het 3M waterfiltersysteem vóór de boiler en vlak vóór het drinkwaterpunt. Het vervangen van het filter is een fluitje van een cent dankzij de automatische waterstop die in de filterkop is ingebouwd. Deze zorgt ervoor dat het water direct wordt afgesloten als het filter wordt losgekoppeld. Er ontstaat dus geen waterballet bij het vervangen van het filter en gereedschap is niet nodig. Wanneer het nieuwe filter is geplaatst, wordt de watervoorziening automatisch hersteld.
De filters hebben een capaciteit van 7500 liter. Over het algemeen is dat voldoende voor een heel seizoen schoon drinkwater.
Starterpakket 5 micron
Compleet pakket met alle benodigdheden om het 5 micron smaak- en geurfilter te installeren.
– Verwijdert meer dan 95% chloor.
– Verwijdert bezinksel, vuil, roest en zand tot een deeltjesgrootte van 5 micron.
– Filtercapaciteit 7500 liter.
– Maximale opbrengst vier liter/minuut
Starterpakket 0.2 micron
Compleet pakket met alle benodigdheden om het 0.2 micron microbiologisch filter te installeren.
– Verwijdert meer dan 95% chloor.
– Verwijdert 99.99% bacteriën, cysten en algen.
– Verwijdert bezinksel, vuil, roest en zand tot een deeltjesgrootte van 0.2 micron.
– Filtercapaciteit 7500 liter.
– Maximale opbrengst vier liter/minuut
Meer informatie www.bootplus.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X