windverwachting

40.524 bezoekers 'met grote koopbereidheid' voor HISWA Amsterdam Boat Show RAI 2016

PERSBERICHT
Amsterdam – Tijdens de HISWA Amsterdam Boat Show 2016 in RAI Amsterdam is deze week het nieuwe watersportseizoen spetterend van start gegaan. In zeven verschillende werelden werd het laatste nieuws op watersportgebied getoond. Er vonden in totaal bijna 800.000 ontmoetingen plaats tussen bezoekers en deelnemende bedrijven. 57% van deze bezoekers heeft aanschafplannen in 2016, waaruit blijkt dat de aankoopbereidheid sterk is toegenomen. Dit wordt onderstreept door de deelnemende bedrijven. Zij geven aan dat er veel kwalitatief bezoek is geweest, getuige de vele aankopen, offertes en proefvaartafspraken. Volgend jaar vindt de HISWA Amsterdam Boat Show plaats van 8 tot en met 12 maart 2017 in RAI Amsterdam.
Toenemende investeringszin
De HISWA Amsterdam Boat Show mocht dit jaar 40.524 bezoekers en circa 300 deelnemende bedrijven verwelkomen. De eerste onderzoeksresultaten onder bezoekers laten zien dat de investeringszin wederom toeneemt. 57% van de bezoekers geeft aan plannen voor aanschaf te hebben voor 2016. Er zijn aanzienlijk meer offertes en proefvaarten aangevraagd dan afgelopen editie. Bezoekers komen volgens het onderzoek met name om informatie te verzamelen (64%) en om nieuwe producten en diensten te bekijken (62%). “Er hangt een hele goede, positieve sfeer op de beurs. Zowel bij de bezoekers als exposanten. Bezoekers liepen met volle tassen naar buiten en vele werven, dealers en importeurs gaven aan goede handel gedaan te hebben,” aldus beursmanager Joost Ringeling.
“Meer boten verkocht”
De sfeer op de beurs was zeer positief en volgens de deelnemers was het bezoek van hoge kwaliteit. Marieke Gijzel van Aquavitesse B.V.: “Het was een hele goede beurs. We hebben veel zeer geïnteresseerde bezoekers mogen ontvangen. Wat opviel was dat ze goed voorbereid en met veel meer kennis over onze boten naar ons toekwamen. Wij hebben zeker meer boten verkocht dan vorig jaar.” Ook Remko Germeraad van Alumax Boats B.V. is enthousiast: “Wij hebben een superbeurs gedraaid en 9 boten verkocht. Daar komt na de beurs nog het nodige achteraan.” Lex Sluyter van Navilex vult aan: “De bezoekers durven weer geld uit te geven. Durven weer ‘ja’ te zeggen.” Tot slot zegt Anne-Marie van der Walle, Vetus B.V., “De hele beurs was boven verwachting. De hele week, ook de avonden.”
RAI Haven
Nieuw tijdens HISWA 2016 was de inzet van de RAI Haven. De bezoeker kon hier voor het eerst ook echt zélf verschillende activiteiten uitproberen. Zo was het mogelijk om te varen met elektrische boten en manoeuvreerclinics te volgen. Ook kon er op een Stand Up Paddle (SUP) board door de haven gepeddeld worden en lagen er voor de jeugd dinghy’s klaar om mee te zeilen. Wie niet het water op wilde kon vanaf het terras kijken naar wakeboarddemonstraties.
Winnaars awards
Op de openingsdag van de HISWA werden ook de prestigieuze Motorboot-, Zeilboot- en Product van het Jaar awards uitgereikt. Aluqa Exclusive Boats mag de Aluqa Abalone 28 dit jaar Motorboot van het Jaar noemen. De keuze voor Zeilboot van het Jaar is gevallen op de Hanse 315 van West Yachting en de VolansCOASTAL van Volans Rowing & Sailing is uitgeroepen tot Product van het Jaar 2016.
HISWA te water
Bezoekers kunnen dit jaar van 30 augustus tot en met 4 september voor nog meer watersportplezier terecht op de HISWA te water in de Amsterdam Marina op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Deze beurs wordt georganiseerd door HISWA Multimedia BV.
Over de HISWA Amsterdam Boat Show
De HISWA Amsterdam Boat Show is het grootste jaarlijkse watersportevenement van Nederland en is met honderden boten (tot ca. 10 meter) en een compleet aanbod onderdelen & accessoires voor ieder type boot en watersporter boeiend voor iedere watersporter. De beurs vormt het ideale moment om het nieuwe watersportseizoen te beginnen. De HISWA vindt volgend jaar plaats van woensdag 8 t/m zondag 12 maart in RAI Amsterdam.
Meer informatie www.hiswarai.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X