Informatie voor de watersporter

400-Jarige Haagse grachten nu te ontdekken met een rondvaart per overdekte antieke salonboot

PERSBERICHT
Den Haag – Dit jaar bestaan de Haagse grachten 400 jaar. Prins Maurits legde tijdens de Tachtigjarige Oorlog grachten aan om Den Haag te beschermen. Anno 2013 biedt Salonboot Rondvaart Den Haag als eerste Haagse rondvaartorganisatie overdekte rondvaarten aan over de Haagse grachten.
Den Haag als echte ‘Grachtenstad’ is soms moeilijk meer voor te stellen. Wie aan Den Haag denkt, die denkt eigenlijk niet meer aan grachten. Toch was Den Haag tot het midden van de 19e eeuw -net als Delft, Leiden en Amsterdam- een echte Hollandse stad met grachten, binnenhavens en aan het water gelegen marktpleinen. De Haagse Prinsegracht werd ooit zelfs door velen beschouwd als de mooiste gracht van Europa.
Salonboot Rondvaart Den Haag biedt daarom de unieke mogelijkheid om tegenwoordig de Haagse grachten per overdekte antieke salonboot te ontdekken en is hiermee de eerste Haagse rondvaartorganisatie die overdekte rondvaarten aanbiedt door de Haagse grachten. Tijdens de rondvaarten wordt er aandacht besteed aan de geschiedenis van Den Haag, maar vertelt de gids ook verhalen over het hedendaagse Den Haag.
Op werkdagen is het mogelijk een route te varen via de Bierkaden over de Zuid Singelsgracht in de richting van Paleis Noordeinde of in de richting van Scheveningen. De route voert langs de oude gevels aan de Dunne Bierkade en de Hofjes van Om en Bij. Met een fraai zicht op het nieuwe centrum aan de horizon van de Prinsegracht, vaart men verder via de Westermolens en kan men kiezen richting Paleis Noordeinde te varen of via het Verversingskanaal in de richting van Scheveningen.
De Haagse grachten staan bekend om de lage bruggen. Tijdens deze rondvaart passeert men vele bruggen, waarvan ook een deel – in samenwerking met de gemeente Den Haag – geopend worden voor doorvaart.
Rondvaartboot ‘De Orient’, gebouwd in 1925, is volledig gerestaureerd en heeft haar authentieke staat behouden met bijzondere details, zoals art-deco lampen en tramramen. Salonboot Rondvaart Den Haag organiseert sinds 2009 rondvaarten in Den Haag.
Meer informatie www.salonbootdenhaag.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht