Informatie voor de watersporter

40ste Strontrace in oktober 2013 in het teken van jeugd en duurzaamheid

PERSBERICHT
Workum – Jongeren en duurzaamheid zijn enkele van de thema’s tijdens het 40 jarige jubileum van de Strontrace, Beurtveer en Visserij. Zoals elk jaar vindt dit evenement, omlijst door het festival van maritieme muziek ,Liereliet’, plaats in de Noordelijke herfstvakantie. Dit jaar van 18 tot en met 26 oktober.
Naast aandacht voor de jongeren en duurzaamheid omvat het voorlopige jubileumprogramma een groot aantal andere activiteiten. Zo wordt de geschiedenis van de visserijdagen, een van de onderdelen van de Strontrace, in een kloek boek vastgelegd en volgen jongeren op dit moment een cursus ,vissen onder zeil’, waarvan de eerste certificaten tijdens het jubileum in oktober worden uitgereikt.
Het Fries Scheepvaart Museum te Sneek, het Skûtsjemuseum te Eernewoude en het Jopie Huismanmuseum te Workum hebben al aangekondigd om door middel van exposities in de maand oktober aandacht aan de Strontrace te besteden.
Ook op en rondom de haven en sluis van Workum vinden tijdens de jubileumweek diverse (extra) activiteiten plaats, zoals een muzikaal spektakelstuk, geschreven door Henk de Boer en er komt een grote reünie in een feesttent op de ijsbaan. Vanzelfsprekend maken ook de traditionele onderdelen, zoals de bruine kramenmarkt en de visveiling door Doede Bleeker weer deel uit van het programma.
Meer informatie  Strontrace Workum en Vereniging Zeilvracht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht