windverwachting

470-Zeilsters Kyranakou en Van Veen winnen medalrace EK 470 en eindigen overall als achtste

PERSBERICHT
Athene (Griekenland) – Afrodite Kyranakou en Anneloes van Veen winnen op overtuigende wijze de afsluitende medalrace op het Europees kampioenschap in de olympische 470 klasse. Met die overwinning blijft het team uit de Delta Lloyd Kernploeg steken op een achtste plaats in het eindklassement.
“Doelstelling gehaald, grote stap gemaakt”
Voor Afrodite Kyranakou, die van origine Grieks is, was het bijzonder om op haar oude thuiswater te varen. “Het was zeker speciaal, maar niet heel makkelijk. Eigenlijk hebben we de hele week omstandigheden gehad die hier zeldzaam zijn. Wij zijn heel blij met het feit dat we constant gevaren hebben. Dat was in het verleden wel eens onze zwakte, dat we altijd een slechte wedstrijd erbij hebben zitten. We hebben nu constant gepresteerd tot het einde van de serie. Dat is een stap. Wij zijn het vijfde Europese team en eindigen als achtste in het open kampioenschap. Doel was top zes op het EK en top acht overall.”
“Dit geeft zelfvertrouwen”
Anneloes van Veen voegde daaraan toe. “Zeker zijn we tevreden. We hebben niet zo een heel goed begin van het seizoen gehad met een paar minder goede resultaten tijdens de wereldbekerwedstrijden. Maar we hebben nu laten zien dat we het kunnen, dit geeft zelfvertrouwen. We zijn op de goede weg terug. Daar zijn we heel blij mee, vooral met het oog op het aankomende Wereldkampioenschappen.
Meer informatie europeans.470.org

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X