Informatie voor de watersporter
49er duo Van Vugt en Houtman gebruiken Kieler Woche ter voorbereiding op EK

49er duo Van Vugt en Houtman gebruiken Kieler Woche ter voorbereiding op EK

Pim van Vugt en Scipio Houtman gebruiken de Kieler Woche deze week om zich voor te bereiden op het Europees kampioenschap in Aarhus van 5 t/m 10 juli. Het nieuwe zeilduo, uitkomend voor Team Allianz, wil in Kiel wennen aan de weersomstandigheden en focust op de communicatie aan boord. Met maar liefst 96 teams uit 28 landen is er een groot en sterk deelnemersveld in de Duitse havenstad.

Stuurman Pim van Vugt: “We hebben hier nu twee dagen gevaren. We hebben vooral getraind op de omstandigheden. Het evenement is voor ons en veel van de andere teams bedoeld ter voorbereiding op het EK, begin komende maand. De omstandigheden in Kiel en Aarhus zijn behoorlijk vergelijkbaar. De wind komt meestal vanaf het land en is dus heel onstabiel. Er zijn veel drukverschillen en windshifts. Voor ons als duo in deze samenstelling, ik als stuurman en Scipio als bemanning, zijn deze omstandigheden een nieuwe situatie.

Van Vugt vervolgt: “Deze week is ons focuspunt de communicatie aan boord. Hoe anticiperen we op wat we zien voor de start. Wat doen we met onze snelheid etc etc. We richten ons hier niet direct op een resultaat. Voor ons is Kiel bedoeld om zoveel mogelijk te leren met het oog op het EK in Aarhus. “

Woensdag en donderdag wordt er in drie velden een kwalificatie gevaren. Vrijdag en zaterdag zijn de zogeheten finals. Op zondag wacht de beste tien van het veld nog een afsluitende medalrace.

Uitslagen:
https://49er.org/event/2022-kieler-woche/?event_id=26950#49erresults

Foto: Sailing Energy

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht