Informatie voor de watersporter

57-jarige Robert Rosen Jacobson passeert Kaap Verden op knappe vijfde plaats in tweede etappe Mini Transat 650

La Rochelle (F), Bahia (Br) – De Mini Transat vloot passeert woensdag  in een wijde waaier de Kaap Verdische Eilanden. Het weer is onstabiel en het onweert er regelmatig.

De parcourskeuze wordt voor een gedeelte door de regels van een verplichte poort gedicteerd – men moet in elk geval het meest westelijke eiland Santo Antao aan stuurboord passeren – maar er blijven zo nog genoeg ‘eiland-opties’ over. De straat tussen Sao Nicolau en Sao Vicente lijkt populair onder de solozeilers in het klassement van de prototypes.  Beste Nederlander is de 57-jarige veteraan Robert Rosen Jacobson (NED602). Hij ligt op een knappe vijfde plaats, zeven plaatsen voor de oudste deelnemer, de 60-jarige Jean-Claude Guillonneau (473 – Zerline).  De ‘oudjes’ doen het dus uitstekend. De koploper in het serieklassement Benoit Mariette (27 jaar) zou met gemak hun zoon kunnen zijn en ligt maar zo’n 12 mijl voor op Rosen. De verschillen zijn nog steeds klein te noemen, en de plaatsen variëren dan ook nog behoorlijk.

Noemenswaardig is dat Christa ten Brinke (25-ste), de vrouwelijk helft van het zeilerspaar Ten Brinke – Endt al enige dagen voor ligt op haar partner Ysbrand Endt (30-ste). Lucas Schröder bezet vanochtend bij de prototypes de 17de plek.  (Nauticlink, Transat 6.50, Live posities,  Robert Rosen Jacobson, Lucas Schröder, Christa ten Brinke en Ysbrand Endt, Bert Bossyns )

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht