Informatie voor de watersporter

A la Carte Cruises biedt nautische arrangementen 135 jaar Noordzeekanaal, Havenfestival IJmuiden en Wereldhavendagen Rotterdam

PERSBERICHT
Havenfestival IJmuiden
Op zaterdag 27 en zondag 28 augustus 2011 wordt de Vissershaven omgetoverd tot één groot festivalterrein, compleet met diverse podia, een sfeervolle spiegeltent en tot theater omgetoverde pakhuizen. Ook dit jaar kunnen bezoekers hun hart ophalen aan heerlijke porties (straat)theater- en muziekpret, die afgewisseld worden met allerlei ‘zeewaardige’ zaken, waaronder duik- en reddingsdemonstraties en oude en moderne vissersschepen die het publiek vanaf de Trawlerkade kan bekijken én beklimmen.
135 Jaar Noordzeekanaal
Is uw bedrijf aan het Noordzeekanaal gevestigd en grijpt u het 135-jarig bestaan graag aan om uw eigen firma ook even in de spotlights te zetten? Nodig dan u relaties of collega’s uit voor een tocht over het Noordzeekanaal. Naar keuze lunch, diner of hapjes aan boord. Mogelijk op vrijdag, zaterdag of zondag. Vraag ons naar de mogelijkheden !
Daarnaast kunt u tijdens het festival nog vele andere arrangementen op klassieke zeilschepen reserveren:
– Avondzeilen op de Noordzee
– Feest & Dinner op het Kanaal
– Weekend Middagvaartocht
Wereldhavendagen Rotterdam 2 – 3 – 4 september
In 2011 vinden de Wereldhavendagen plaats op 2, 3, en 4 september. Tijdens de Wereldhavendagen worden alle facetten van de haven aan de bezoeker getoond. Haven en stad zijn in Rotterdam nauw met elkaar verbonden. Bezoekers worden op een informatieve en ludieke manier geïnformeerd over wat er in de haven gebeurt en er staat veel havenspektakel op het water geprogrammeerd.
De haven(gerelateerde)- bedrijven op de kades presenteren zich met zo veel mogelijk bijzonder havenmaterieel, grote kranen, innovatieve projecten en schepen die van binnen bezocht mogen worden. Ook wordt er een goed beeld gegeven van de carrièremogelijkheden in de haven op een arbeidsmarktcommunicatie plein en zijn er tal van kinderactiviteiten. De mooiste manier om dit evenement te beleven is natuurlijk vanaf het water met een havenrondvaart:
– Zaterdag Lunchvaartocht
– Zondag Lunchvaartocht
Naast deze vaartochten met losse ticketverkoop is het ook mogelijk om een zeilschip exclusief af te huren.
Programma
Zoals gebruikelijk vindt het officiële startschot van de Wereldhavendagen op de vrijdagmiddag van het evenement plaats. De openingsact wordt verbonden aan het jaarthema van de Wereldhavendagen ‘De haven smaakt naar meer’. Ook het zaterdagavondprogramma is een bijzonder moment om bij aanwezig te zijn. Er vindt dan eerst een show op de Maas plaats en de avond wordt afgesloten met een fenomenaal vuurwerk.
Meer informatie www.alacartecruises.nl  (135 jaar Noordzeekanaal en Havenfestival IJmuiden, Wereldhavendagen Rotterdam)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht