Aankomst Nederlandse Vendée Globe zeiler Pieter Heerema definitief vertraagd

Les Sables d’Olonne – Pieter Heerema heeft het definitieve besluit genomen de ‘trein’ van depressies die vanaf zondag over de Golf van Biskaje zal jagen zuidelijk af te wachten in rustiger water. Vanaf komende dinsdag lijkt hij gebruik te kunnen maken van een tijdelijk gunstiger weervenster en weer zijn noordelijke koers te kunnen vervolgen. Heerema – nu ter hoogte van Lissabon – heeft nog zo’n kleine 900 mijl te gaan en wordt nu donderdag of vrijdag op de finishlijn verwacht.

Pieter Heerema laat de depressies liever voorgaan (foto Vendée Globe / Pieter Heerema)

Op maandag, zijn eerder verwachte aankomstdag, wordt voor de Golf van Biskaje een zeegang van acht tot negen meter verwacht en een wind van 40 knopen. Binnenlopen in de Franse haven is dan gevaarlijk. Heerema heeft zijn hele wereldomzeiling er al voor gekozen elk risico te vermijden en op safe te gaan.

Dat hij deze strategie na bijna vier maanden alleen op zee te zijn geweest nu ‘in het zicht van de haven’ ook nog weet vol te houden, getuigt er in elk geval van dat hij zichzelf nog goed onder controle heeft. En dus ook van goed zeemanschap. Ook al zal zijn behoefte om zijn familie weer terug te zien, aan meer comfort en om weer vaste grond onder de voeten te krijgen uitermate groot zijn. (Nauticlink, Vendée Globe nieuwslive posities, Pieter Heerema – No Way Back)

3 Berichten

 • Paul B M Kooiker

  6 jaren geleden / 26 februari 2017 om 18:16 uur

  Knap werk van deze Friese zeebonk op leeftijd:” no way back ” komt keurig terug na reis over de wereldzeeën..Alvast gefeliciteerd met deze TOP prestatie

 • Frits den Houting.

  6 jaren geleden / 27 februari 2017 om 20:57 uur

  Hallo Pieter
  Ik heb je maanden lang gevolgd en met je meegeleefd,wat een pracht prestatie,
  nog spannerder dan vliegen.Je bent bijna rond.Alvast van harte gefeliciteerd
  De h.g.aan Klaartje en de kinderen.

  Diny en Frits den Houting.

 • Niek Verwer

  6 jaren geleden / 28 februari 2017 om 09:58 uur

  Mateloos respect

Berichtensectie gesloten.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X