Informatie voor de watersporter

Aankomst Vendée Globe 2013 zondag 27 januari tussen 10:00 en 13:00 uur live te volgen via internet

Les Sables d’Olonne (F) – Averij daargelaten zal François Gabart (MACIF) als winnaar van de Vendée Globe 2012-2013  morgen,  zondag  27 januari, tussen 10:00 en 13:00 uur over de finishlijn voor Sables d’Olonne gaan. Hiermee brengt hij het solorecord rond de wereld op 78 dagen.  Armel Le Cléac’h (Banque Populaire) zal twee tot vijf uur later volgen. De laatste ETA voor de aankomst van Gabart is 12: 30 uur CET.

De live uitzending van de aankomst van de Vendée Globe (vanaf een half uur voor aankomst van de winnaar François Gabart (MACIF)  tot twee uur na aankomst)  is via het internet op de volgende plaatsen te volgen: Vendée Globe 2012-2013, DailyMotion Vendée Globe TV, en You Tube Vendée Globe TV

De zee zal naar verwachting zo ruw zijn dat de autoriteiten verboden hebben de winnaar tegemoet te varen.  Na 07:00 uur zal er geen enkele boot mogen uitvaren, behoudens twee mediaboten en één van de organisatie.

Inmiddels is Alex Thomson (Hugo Boss) weggevaren bij Jean-Pierre Dick (Virbac Paprec 3), die het sinds enige dagen zonder kiel moet stellen en zijn derde plaats heeft moeten prijsgeven aan Thomson. Gezien de harde wind van de afgelopen nacht, is Thomson in de buurt van Dick gebleven om te zien hoe zijn boot met volle ballasttanks de ruwere zee zou overleven. Dick denkt het het veilig genoeg is om vanaf de Azoren naar de Portugese kust te varen en zo van moment tot moment te kunnen bekijken of hij zal opgeven of doorvaren naar Les Sables. (Nauticlink,  Vendée Globe 2012-2013 met Tracking positiesNieuws)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht