Informatie voor de watersporter
Zeilschool Pean Zeilkamp Friesland

Aantallen zeilschool Pean weer als voor corona

Forse verschuivingen en veranderend consumentengedrag bij Pean.

Het is een zomer om nooit te vergeten bij Pean Zeilschool. “Dit jaar is echt anders dan alle voorgaande jaren,” verklaart Christophe Meijer, directielid van Pean. “We zien verschuivingen in alle hoeken van ons bedrijf. Het lijkt wel of de wind van verandering overal waait!”

Cursisten trekken de wereld in

Een van de meest opvallende veranderingen? Meer reislustige avonturiers. “Onze zeilschool is altijd populair geweest bij Nederlandstalige cursisten, maar we merken dat steeds meer gezinnen de wereld intrekken,” onthult Christophe. “Dat heeft natuurlijk invloed op onze inschrijvingen. In Corona tijd hebben we meer cursisten gehad dat ooit tevoren. Dit jaar liep dat weer terug richting normaal.”

Post pandemische grote reizen

In een recente enquête, waarbij Pean ouders vroeg waarom ze dit jaar niet hadden geboekt, bleek dat de drang naar buitenlandse avonturen hoog op het lijstje stond. “Families maken nu, post-pandemisch, grote reizen,” bevestigt Christophe. “De wereld laat Corona achter zich. Het buitenland lonkt, en wie kan ze dat kwalijk nemen?” “Maar het mooiste is dat ze aangeven dat hun kinderen volgend jaar zeker terugkomen voor ons zeilkamp. Dat zegt toch iets over de unieke ervaring die we bieden!”

Veel buitenlandse gasten

De veranderingen zijn niet alleen merkbaar op de zeilschool, maar ook bij Pean-Buiten, het nu bijna 3 jaar jonge vakantiepark. “We begonnen in 2020 natuurlijk met voornamelijk Nederlandse gasten, maar nu verwelkomen we mensen van over de hele wereld,” vertelt Christophe. “Van buurlanden tot verrassende plekken zoals Qatar en zelfs de Verenigde Staten en Azië.” Hun reislust zorgt voor een vol Pean-buiten.

Vitale accommodatie

Hoe kijkt Christophe naar deze dynamische verschuivingen? “Als ondernemer moet je altijd vooruitkijken en klaar staan voor veranderende omstandigheden,” benadrukt hij. “We zijn blij dat we hebben samen met de Toerisme Alliantie Friesland, de Provincie en de gemeente Herenveen hebben ingespeeld op veranderende wensen. We hebben samen van Pean een echt vitaal bedrijf dat op meerdere poten staat. Het is een bloeiend Fries bedrijf dat gasten uit alle hoeken van de wereld trekt.”

Toekomst

En wat brengt de toekomst? Christophe lacht en zegt: “We verwachten een stijging in buitenlandse gasten tegen 2024 en een stijging bij onze zeilschool cursisten. Terug naar de essentie, naar avontuur en natuur. Ontspannen, ontmoeten en ontwikkelen. Dat is waar Pean voor staat.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht