Abrupt vertrek skûtsje Langweer vanwege ‘kansloosheid door nieuwe regels’ overrompelt SKS

Stavoren – Het skûtsje van Langweer is zaterdag per direct uit het SKS-kampioenschap skûtsjesilen gestapt. Schipper Jaap Zwaga verliet na drie kwartier zeilen de zevende wedstrijd op het IJsselmeer bij Stavoren.

Langweer zeilt dit jaar erg slecht. Hoger dan een elfde plek wist het skûtsje nog niet te komen. Volgens het bestuur van de Stichting Skûtsjes Doniawerstal, dat het skûtsje beheert, is de reden van het terugtrekken de nieuwe zeilformule. ,,Deze zorgt ervoor dat de deelname aan het huidige kampioenschap competitief onmogelijk is. Schipper en bemanning zijn dusdanig gedemotiveerd dat doorzeilen onder de huidige formule geen optie is.”

De SKS is overrompeld door het plotselinge vertrek van het skûtsje van Langweer. Het skûtsje maakte een statement door tijdens de wedstrijd op het IJsselmeer de strijd te staken. De SKS zag het abrupte vertrek niet aankomen. Die manier hoort niet bij de SKS, zegt voorzitter René Nagelhout. De SKS heeft Zwaga nadrukkelijk gevraagd om maandag alsnog te starten. De schipper wil er eerst nog even een nachtje over slapen. (De Telegraaf, Jouster Courant, Leeuwarder Courant, www.skutsjesilen.nl, ‘Skûtsje Langweer verlaat kampioenschap: ‘SKS heeft ons alle power ontnomen”- Leeuwarder Courant)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X