Abu Dhabi Ocean Racing en Team Brunel als eerste uit windstilten evenaar en met 80 mijl op kop in Volvo Ocean Race

Alicante – De windstilten rond de evenaar bepalen al sinds mensenheugenis het lot van de zeeman. Ook tijdens deze Volvo Ocean Race ging het er dus weer om, wie als eerste er in zou slagen de loterij van de ‘doldrums’ te verlaten. Abu Dhabi Ocean Racing en Team Brunel zijn sinds vandaag deze gelukkigen. Of is het toch juist dankzij de ruime ervaring van de schippers Ian Walker (GBR-Abu Dhabi) en Bouwe Bekking (NED-Team Brunel)?

Hoe dan ook stevenen deze twee ‘tussentijdige winnaars’ nu met een flinke snelheid op het eiland Fernando af, terwijl vier andere deelnemers nog ‘van vlaag naar vlaag’-drijven om tenslotte ook de ‘uitgang van de doldrums’ te vinden. Alleen Vestas ligt bijna op gelijke hoogte, maar wel een stuk oostelijker.

Tegelijk lijkt het gat nu wel definitef geslagen. Bijna ‘half koers’ naar Kaapstad liggen Abu Dhabi Ocean Racing en Team Brunel nu zo’n 80 mijl voor en – een verrassing daargelaten (misschien blijkt Vestas toch een gelukkige gok te hebben gemaakt) – lijkt de overwinning van de eerste etappe nu het waarschijnlijkst voor één van deze twee. Het vermelden waard is nog dat het SCA-vrouwenteam weliswaar op de laatste plaats ligt, maar niet op dramatische afstand – 120 mijl achter de koploper. (Nauticlink, Volvo Ocean RaceVOR TV)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X