123 stickers

Abu Dhabi opnieuw in volgende Volvo Ocean Race met boot én lastige tussenstop

PERSBERICHT
Alicante – Abu Dhabi keert met een eigen team en stopover terug in de Volvo Ocean Race van 2014-15. Tweevoudig winnaar van olympisch zilver, Ian Walker (GBR), wordt net als in de vorige editie de schipper. De tweede etappe van het Braziliaanse Recife naar Abu Dhabi wordt één van de langste en zwaarste in de veertigjarige geschiedenis van de Race.
Deze dubbele aankondiging van maandag 18 februari betekent de bevestiging van het derde team voor 2014-15, met nog ruim achttiend maanden te gaan. De route van Recife naar Abu Dhabi brengt de teams met hun gloednieuwe Volvo Ocean 65-racejachten voor het eerst tot diep in het zuidelijke.
‘De etappe van Recife naar Abu Dhabi wordt de langste en meest uitdagende in de veertigjarige geschiedenis van de Race. De Zuidelijke Oceaan is nooit makkelijk en deze route zal de zeilers tot het uiterste testen. De finishlijn in Abu Dhabi zal de komende editie tot de meest naar uitgekeken eindstrepen behoren”, aldus Knut Frostad, CEO Volvo Ocean Race.
Piraterij en ijs
In 2011-12 betekende het probleem van piraterij in de Indische Oceaan dat de boten gedeeltelijk na Kaapstad, Zuid-Afrika verscheept moesten worden. Om ervoor te zorgen dat de zeilers niet aan onnodig risico worden blootgesteld, kijken de organisatoren naar een aantal opties. Die zijn gebaseerd op ervaring uit de vorige editie en op continue monitoring van de situatie in de Indische Oceaan. ‘Er is een lange weg te gaan voor de start van de race, dus we kunnen nu niets uitsluiten, maar op dit moment zijn we ervan overtuigd dat de boten de hele route kunnen varen,’ aldus Frostad. ‘Wat we zeker weten is dat de Zuidelijke Oceaan echt gevaarlijk zal zijn. Daarom kijken we al naar ijs uitsluitingzones om de vloot te beschermen.’
Abu Dhabi wordt als zevende gasthaven aangekondigd op de route voor de twaalfde editie van de Volvo Ocean Race, die in 1973 begon als de Whitbread Round the World Race en is opgericht als grootste uitdaging voor het offshore zeilen.
De race start in het Spaanse Alicante richting Recife (BRA) en vervolgens door naar Abu Dhabi. Later in de Race zullen de teams vanuit Auckland in Nieuw-Zeeland naar Itajaí – een tweede Braziliaanse stop- racen. Daar vandaan staat de etappe naar Newport, Rhode Island in de Verenigde Staten op het programma.
De Race eindigt in het Zweedse Göteborg. De resterende gasthavens worden in de komende weken bekendgemaakt. In het slotbericht worden ook de afstanden en tijdsplanning aangekondigd. (The Volvo Ocean Race)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X