123 stickers

Achterin de Vendée Globe-vloot bikkelt Pieter Heerema manmoedig verder op weg naar Kaap de Goede Hoop

Parijs – Het is een beetje stil geworden rond de 65-jarige Nederlandse deelnemer aan de Vendée Globe, Pieter Heerema. Dat komt omdat zijn boot No Way Back, op de 23-ste plaats achterin het veld ligt en alle aandacht natuurlijk naar het langzamerhand niet meer in te halen duo op kop Le Cleac’h en Thomson gaat.

Rond de evenaar was het nog genieten, maar gisteren was de zee voor Pieter Heerema bepaald anders... (foto: 1 december 2016 - Pieter Heerema / VG)
Rond de evenaar was het nog genieten, maar gisteren was de zee voor Pieter Heerema bepaald anders… (foto: 1 december 2016 – Pieter Heerema / VG)

De eerste week van de wedstrijd werd Heerema geplaagd door rugproblemen, sindsdien vaart hij zijn eigen race achterin de vloot, maakt waakt ervoor hekkensluiter te worden. En dat is op zich ook al een prestatie, want het valt de ondernemer niet altijd mee.

Gisteren meldde hij dat de zee en wind van alle kanten tegelijk kwam en het erg onrustig varen was. En dat zijn state-of-the-art boot bij wat minder wind veel sneller liep, en beter was te handelen, dan bij de 35 knopen die er op dat moment stond. “Dit zijn niet de omstandigheden, waarop je zit te wachten…” Heerema: “Ik wil met dit soort golven niet full speed gaan. Het is tenslotte nog een lange weg te gaan en mijn hoofddoel blijft toch met boot en al heel aan te komen in Les Sables. Bewegen op de boot is moeilijk, eten is moeilijk, maar we managen het wel…”

Op dit moment moet de zeiler nog de lengtegraad van Kaap de Goede Hoop bereiken, terwijl de koplopers zich al richten op Kaap Leeuwin in Australië, een achterstand van ruim 4300 mijl. (Nauticlink, Vendée Globe, nieuwslive posities, Twitter – @VG2016)

4 Berichten

 • Wiebe Mulder

  5 jaar geleden / 5 december 2016 om 15:44 uur

  Geniet van de wind en de zee. Wees zuinig op jezelf en je schip, zoals goed zeemanschap betaamt. Ik ben trots op mijn landgenoot in deze uitdaging!

 • Bas van Wersch

  5 jaar geleden / 6 december 2016 om 14:54 uur

  Wat een bikkel moet je zijn om dit aan te kunnen! Heel veel sterkte en succes en natuurlijk ‘fair winds’.

 • Resi Kersten.Verschuren

  5 jaar geleden / 16 januari 2017 om 13:07 uur

  petje af geniet en wees alert.

 • Theo Schenke

  5 jaar geleden / 27 januari 2017 om 15:35 uur

  Een kunststuk van jewelste Pieter Heerma. Ik heb een diep respect voor jouw grote doorzettingsvermogen! Past precies in het beeld wat ik al meer dan 30 jaar als werknemer van jou heb gehad.

  Behouden vaart en hou vol.

  Theo Schenke.

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

Email Marketing by E-goi
X