Informatie voor de watersporter
Aeronamics presenteert elektrisch foilende boot de FloE

Aeronamics presenteert elektrisch foilende boot de FloE

Aeronamics presenteert de FloE, een elektrisch aangedreven hydrofoil boot geschikt voor 1 en 2 personen en hun bagage. Van woensdag 31 augustus tot zondag 4 september vindt de Hiswa te Water beurs plaats in de haven van Lelystad. Tijdens deze beurs beleefd de FloE haar première. De eerste leveringen staan gepland voor in het voorjaar van 2023!

Unieke kenmerken
De FloE kenmerkt zich door de toepassing van zelf-stabiliserende hydrofoils zonder actieve aansturing of bewegende delen. Dit maakt de FloE geschikt voor alle watersporters om foiling te ervaren. De FloE is stil, veilig en intuïtief voor de gebruiker. Het stuurwiel met een geïntegreerd digitaal display biedt de gebruiker alle controle vanaf het allereerste gebruik. Een snelheid limiter maakt gebruik voor jeugd (14-18 jaar) en watersportfans zonder vaarbewijs mogelijk. De geofence-optie biedt de mogelijkheid voor veilig en gecontroleerd gebruik binnen een vooraf ingestelde perimeter wat nieuwe kansen biedt voor verhuurbedrijven en gebruik door minder ervaren gebruiker. Met de komst van de FloE ontstaan er nieuwe mogelijkheden voor recreatie, ook in gebieden met strenge milieu- en emissieregels.

Duurzaamheid
Hoewel de buitenzijde van de boot niets onthuld, is de boot gemaakt van duurzame materialen zonder hierbij aan kwaliteit in te leveren. De FloE is gefabriceerd met bio harsen en emissievrije gelcoats. De toegepaste foam core creëert een lichte en stijve constructie en bestaat uit gerecycled PET. Het opladen gebeurt via een meegeleverde lader. Optioneel is een laadstation voorzien van zonnepanelen. Hiermee wordt de duurzaam gebouwde boot gevoed met volledig duurzaam opgewekte energie.

Technische details
De boot is op 20 km/h begrensd voor gebruikers zonder vaarbewijs, de topsnelheid bedraagt ca. 38 km/h (20 knopen). Het bereik van de boot in haar standaard configuratie is ca. 15 mijl (24 km). In deze configuratie kan je tot 75 minuten op foilingsnelheid varen. De FloE is geschikt voor een bemanningsgewicht van 50 tot 140 kilo waarmee ook stellen en ouder-kind combinaties samen een stille, comfortabele en snelle foiling beleving kunnen ervaren.

Specificaties
Naam                                            Aeronamics FloE
Lengte over alles                          4,05 mtr
Breedte                                         1,40 mtr
Snelheid                                       14/20/38 km/h
Bemanningsgewicht                     50 tot 140 kg

Verwachte verkoopprijs                €22.995,- incl. BTW

Na uitgebreide tests in Nederland en Italië worden vanaf september 2022 demonstraties gepland. Deze demonstraties staan gepland in Italië, Monaco, Frankrijk en Duitsland. De exacte data en aanvullende informatie worden via de website en social mediakanalen gedeeld. De eerste FloE leveringen zullen plaatsvinden vanaf het voorjaar van 2023.

Over Aeronamics
Aeronamics is ontstaan uit de wens om het varen op draagvleugels mogelijk te maken voor een grotere groep watersporters. ‘’We vroegen onze watersport vrienden hoe zij graag een hydrofoiler zouden varen en wat belangrijk is voor hen. Gemak, duurzaamheid en snelheid waren veelgehoorde antwoorden.’’ Zo is de Flo1, een eenpersoons hydrofoil zeilboot, in 2019 geboren rondom deze criteria. De FloE past in de doelstelling ‘Easy foiling for everyone’ en is een passende en unieke aanvulling op de Flo1.

Voor meer informatie, lees op aeronamics.com (Engels)

Foto: Aeronamics 2022

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht