Informatie voor de watersporter

Afdankertje van $34k naar sterrenstatus met vraagprijs van €90 miljoen

Niet de nieuwste, langste, duurzaamste of innovatiefste, maar toch een jacht dat de aandacht trekt: de 99 meter lange Christina O. Het schip werd in 1943 te water gelaten, oorspronkelijk als Canadees oorlogsschip. Na de Tweede Wereldoorlog werd het schip overbodig verklaard en voor $34.000 verkocht aan de bekende Griekse zakenman Aristoteles Onassis, die het vernoemde naar zijn dochter Christina.

Beroemde boot

De Griekse eigenaar, die vooral bekend werd als tweede echtgenoot van Jackie Kennedy, spendeerde $4 miljoen aan de verbouwing van het jacht om het van oorlogsschip om te toveren tot varende vakantievilla. En daar is door de jaren heen flink gebruik van gemaakt. Zo stapte vele beroemdheden aan boord, waaronder Marilyn Monroe, John Wayne, Elizabeth Taylor, Frank Sinatra, Winston Churchill en John F. Kennedy. Onassis en Kennedy vierde hun huwelijksfeest zelfs aan boord van het jacht, net als prins Rainier van Monaco en de Amerikaanse actrice Grace Kelly. En wie The Crown heeft gekeken, herkent het schip uit de scène waar Diana en Charles hun tienjarige huwelijksjubileum vieren.

Wat het schip zo bijzonder maakte om deze mensen aan te trekken? Christina O was eigenlijk een van de eerste superjachten zoals we die vandaag de dag kennen. Met een lengte van 99 meter was het een van de eerste schepen met een zwembad, dat dan ook weer omgetoverd kon worden tot dansvloer, ruimte voor 34 gasten in 17 slaapkamers, een lift en zelfs een operatiekamer.

Lees het volledige artikel op: Quotenet.nl

Foto: GETTY IMAGES

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht