123 stickers

Afdeling topsport bezorgt Watersportverbond een tekort van vijf ton

LEEUWARDEN – Het Watersportverbond kent in 2011 een tekort van €500.000. Grofweg vier ton van deze tegenvaller komt voor rekening van de afdeling topsport. Verder is de post personeel en de post ‘communicatie & marketing topsport’  overschreden.

De watersportclub ontdekte pas in december dat de cijfers tegenvielen. Er is inmiddels ingegrepen. Elke uitgave moet nu worden goedgekeurd door de directeur van de bond. Het tekort wordt bijgepast uit het eigen vermogen, dat op last van het bestuur wel zo snel mogelijk weer moet worden aangevuld.  Hiervoor zullen begrote uitgaven in 2012 zo veel mogelijk worden beperkt, zonder dat dit de dienstverlening aan de verenigingen zou schaden.  (Leeuwarder Courant)

3 Berichten

 • Anje

  10 jaren geleden / 27 maart 2012 om 08:58 uur

  Het Verbond heeft kennelijk nog steeds niets geleerd over ordelijk financieel beheer. De geschiedenis herhaalt zich gewoon. In december pas zien dat de cijfers ‘tegenvielen’? Belachelijk! Amateuristisch! De eerste de beste locale amateurvoetbalclub heeft een betere grip op z’n uitgaven. Geen enkele huishouding kan zich zo’n gebrek aan controle permitteren. De rekening zal wel weer — via de verplichte contributieopslag — bij de gewone zeilers terechtkomen. Bedankt, bobo’s!!

 • jwvanwerven

  10 jaren geleden / 28 maart 2012 om 21:38 uur

  Met Anje helemaal eens! Zal mij waar mogelijk verzetten tegen weer meer geld voor dit instituut.
  Mijn hele zelfstandig ondernemende leven heb ik mij zo n wangedrag niet kunnen veroorloven.
  Ik heb niet de hoop dat dit soort bestuurders nog bijgeschoold kunnen worden.
  Een toontje lager en allen een stapje terug zou u allen sieren.

 • J.Tiemersma

  10 jaren geleden / 25 mei 2012 om 14:12 uur

  Het lijkt mij een goed idee om het wedstrijd gebeuren maar gescheiden te houden van de “normale” watersporter, zodat we niet opdraaien voor de uitspattingen van de wedstrijdzeilers de gewone toervaarder heeft toch geen belang bij het wedstrijd zeilen

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X