Informatie voor de watersporter

Afsluiting Kraspolderbrug (Nieuwe Schermerweg) bij Alkmaar 

an maandagavond 12 juni tot en met zaterdagochtend 17 juni 2023 is de Kraspolderbrug bij Alkmaar elke avond en nacht in beide richtingen afgesloten voor zowel wegverkeer als scheepvaart. De brug wordt al vanaf 30 mei niet bediend voor grotere schepen vanaf 2,5 meter hoog.

De brug zal van 12 tot 17 juni 2023 iedere avond en nacht in beide richtingen afgesloten zijn van 21.00 tot 5.30 uur voor zowel het autoverkeer als voor (brom)fietsers en voetgangers. Verkeer op de Nieuwe Schermerweg (N243) van en naar Alkmaar wordt omgeleid en moet rekening houden met extra reistijd.

De provincie Noord-Holland treft voorbereidingen om de Kraspolderbrug op afstand te bedienen vanaf de provinciale bediencentrale Weg- en Waterhuis De Lange Balk in Heerhugowaard. Om de werkzaamheden zo veilig mogelijk te laten verlopen wordt de Nieuwe Schermerweg ter hoogte van de Kraspolderbrug afgesloten en gaat de brug in deze periode uit de bediening.

Omleidingen

·      Autoverkeer van en naar Alkmaar wordt met omleidingsborden omgeleid via de Nollenweg (N508) en de N242/Leeghwaterbrug. Beide omleidingsroutes zorgen voor ongeveer 10 minuten extra reistijd. Ook het openbaar busvervoer rijdt gedurende deze periode een andere route. Meer informatie over uw reis vindt u op de website van Connexxion: www.connexxion.nl.

·      (Brom)fietsers worden omgeleid via de kerkbrug Oudorp. Deze omleiding zorgt voor maximaal 5 minuten extra reistijd.

Vaarverkeer

·      Van dinsdag 30 mei 2023 tot zaterdag 17 juni 2023 zal de brug niet worden bediend, waarbij het brugdek in gesloten stand wordt gehouden. Kleinere boten kunnen nog onder de brug door varen.

·      Vanaf maandagavond 12 juni 2023 tot en met zaterdagochtend 17 juni 2023 tussen 21.00 en 5.30 is voor alle scheepvaart – inclusief kleine boten – geen onderdoorgang mogelijk onder de brug.

Op de website www.vaarweginformatie.nl vindt u meer informatie over de beschikbaarheid van de vaarweg.

Werkzaamheden

Met de werkzaamheden zorgt de provincie Noord-Holland ervoor dat de Kraspolderbrug bediend kan worden vanuit de bediencentrale Weg- en Waterhuis De Lange Balk in Heerhugowaard. Om de Kraspolderbrug hiervoor klaar te maken, worden systemen uitgebreid en wordt software van de brug aangepast. De provincie Noord-Holland voert testen uit en controleert of systemen goed op elkaar afgesteld zijn. Ook plaatst de provincie camera’s en hogere cameramasten voor beter zicht en een veiligere bediening op afstand. Naar verwachting wordt de Kraspolderbrug na goede testresultaten na de werkzaamheden op afstand bediend vanuit de bediencentrale van de provincie Noord-Holland.

Centrale afstandsbediening

Door de bediening van de bruggen in Noord-Holland steeds meer vanuit één punt te organiseren, is het openstellen van bruggen beter op elkaar afgestemd voor zowel de scheepvaart als het wegverkeer. Hierdoor ontstaat een betere doorstroming en stimuleert de provincie Noord-Holland het vervoer over water én de weg.

Onderhoudswerkzaamheden Kraspolderbrug

Binnenkort is ook onderhoud nodig aan de Kraspolderbrug. De voeg in het brugdek is aan vervanging toe. De werkzaamheden kunnen niet gecombineerd worden met de werkzaamheden voor de centrale bediening op afstand. Daarom is het nodig om de brug nog een keer af te sluiten. Deze werkzaamheden duren naar verwachting een week in de zomer. Zodra de planning beschikbaar is maakt de provincie dat bekend.

Voor meer informatie: noord-holland.nl

Foto: Provincie Noord Holland

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht