Informatie voor de watersporter

Afsluiting Sluisbrug Purmerend

Vanaf maandagavond 29 januari tot vrijdagochtend 2 februari 2024 is de sluis en brug Purmerend van de provincie Noord-Holland 4 avonden en nachten in beide richtingen afgesloten voor zowel wegverkeer als scheepvaart.

De provincie treft voorbereidingen om de sluis en brug Purmerend op afstand te bedienen vanaf de provinciale bediencentrale Weg- en Waterhuis De Lange Balk in Heerhugowaard. Om de werkzaamheden zo veilig mogelijk te laten verlopen wordt de weg over de brug in de avonden en nachten afgesloten van 22.00 tot 6.00 uur. De sluisbrug wordt vanaf 8 januari niet bediend voor schepen.

Omleidingen auto’s, (brom)fietsers en voetgangers

De brug is in beide richtingen afgesloten voor zowel het autoverkeer als voor (brom)fietsers en voetgangers. Verkeer over de weg wordt met borden omgeleid via de A7 en de N235.

(Brom)fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Melkwegbrug. Tijdens de afsluitingen van de sluisbrug mogen met uitzondering ook bromfietsers gebruik maken van de Melkwegbrug.

Ook het openbaar busvervoer rijdt een aangepaste route gedurende deze periode. Meer informatie is te vinden op de website van Meerplus en bij de betreffende haltes.

Afsluiting voor vaarverkeer

Vanaf 8 januari wordt de sluis en brug niet bediend. Op 2 februari om 6.00 uur draait de brug weer volgens de reguliere bedientijden. Op de website www.vaarweginformatie.nl staat meer informatie over de beschikbaarheid van de vaarweg.

Werkzaamheden

Met de werkzaamheden zorgt de provincie ervoor dat de sluis en brug Purmerend bediend kan worden vanuit de bediencentrale Weg- en Waterhuis De Lange Balk in Heerhugowaard. Om de sluis en brug Purmerend hiervoor klaar te maken, worden de systemen en software van de Sluisbrug Purmerend aangepast en uitgebreid. We vervangen de camera’s en plaatsen hogere cameramasten voor verbeterd zicht en een veiligere bediening. We voeren testen uit om alle systemen goed af te stellen en te controleren of de brug veilig bediend kan worden. Totdat de brug is aangesloten op de bediencentrale in Heerhugowaard wordt de brug lokaal bediend. Naar verwachting wordt de sluis en brug Purmerend na goede testresultaten na de werkzaamheden op afstand bediend vanuit de bediencentrale van de provincie.

Centrale afstandsbediening

Door de bediening van de bruggen in Noord-Holland steeds meer vanuit één punt te organiseren, is het openstellen van bruggen beter op elkaar afgestemd voor zowel de scheepvaart als het wegverkeer. Hierdoor ontstaat een betere doorstroming en stimuleert de provincie het vervoer over water én de weg.

Voor meer informatie: Facebookpagina Zaanstreek Waterland

Informatie over de werkzaamheden en centrale bediening op afstand:
Centrale bediening bruggen en sluizen 

Foto: Provincie Noord Holland

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht