windverwachting

AkzoNobel deelnemer Volvo Ocean Race 2017-18 met schipper Simeon Tienpont

De kersverse AkzoNobel VOR schipper Simeon Tienpont (foto VOR)
De kersverse AkzoNobel VOR schipper Simeon Tienpont (foto VOR)

Alicante, Scheveningen – Team AkzoNobel kondigde vandaag in Scheveningen zijn deelname aan de Volvo Ocean Race 2017-18 aan. Daarmee is de Nederlandse campagne de eerste officiële deelnemer van de komende editie, die over 15 maanden van start gaat en in juni 2018 in Den Haag finisht.

Onder leiding van de ervaren zeezeiler Simeon Tienpont, (34 jaar, 2x Volvo Ocean Race-deelname en 2x America’s Cup winnaar) zal de boot van AkzoNobel, de Nederlandse verf- en coatingsonderneming met vestigingen in 80 landen, in het najaar van 2017 beginnen aan ’s werelds meest extreme zeilrace rond de wereld. Een race met een extra Nederlands tintje: in juni 2018 zal de finish van dit nautische spektakel plaatsvinden in Den Haag.

De primeur werd dinsdagmiddag wereldkundig gemaakt op het strand van Scheveningen, net voor de door AkzoNobel kleurrijk opgeknapte pier. Onder luid applaus van een tal van aanwezigen, waaronder Simeon Tienpont en de CEO van de Volvo Ocean Race, Mark Turner, werd de bootnaam ‘Team AkzoNobel’ onthuld. De voorzitter van het Watersportverbond, Jan Berent Heukensfeldt Jansen, overhandigde het zeilnummer NED 1 aan de kersvers benoemde schipper Simeon Tienpont.

Maurice Leeser, directeur Watersportverbond: ‘Wederom deelname van een Nederlandse boot, dat is geweldig nieuws voor de Nederlandse watersportliefhebbers, dit maakt het extra spannend. We weten dat de boten altijd op de voet worden gevolgd door een hele schare fans, en de Nederlandse boot werd vorig jaar bij de pitstop in Den Haag uitbundig onthaald. Dat zal nu ongetwijfeld weer gaan gebeuren. Een maritiem land als Nederland heeft de eer natuurlijk ook een beetje hoog te houden: sinds de eerste editie van de Volvo Ocean Race in 1973, toen nog de Whitbread round the World race genoemd, wist een Nederlandse boot 3x eerder deze loeizware race te winnen, waarmee Nederland recordhouder is momenteel. Dus prachtig dat AkzoNobel met een boot mee doet! En dan is onze eigen Hofstad Den Haag de komende editie ook nog de finishplaats van de Volvo Ocean Race.., dus een Nederlandse boot én de finish in Nederland. Daar mogen we best wel trots op zijn met z’n allen.’ (Nauticlink)

1 Bericht

  • R C v d Linden

    6 jaren geleden / 4 november 2016 om 20:30 uur

    Geweldig ik als hobby zeezeilen en dochter die bij akzonobel werkt hoopt natuurlijk wel op een VIP kaartje bij de finish.

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X