Al uw patio meubels en meer op één Docker pontoonboot op Boot Holland

PERSBERICHT
Zwaag – Docker lanceert tijdens Boot Holland het nieuwe model 2012. Waar 2011 nog een jaar was van tekenen, testen en proefvaren belooft 2012 het jaar te worden van Docker. Door een fris design, een groen karakter en een gunstige prijsstelling beogen de ontwerpers van Docker een nog breder publiek te laten genieten van watersport en ontspanning.
Design
De inspiratiebron tijdens de ontwikkeling van Docker was het uit Amerika afkomstige “Pontoon” principe. Door deze bouwmethode met aluminium drijvers en een daarop liggend dek ontstaat een zee van dek ruimte en zeer stabiele vaareigenschappen. Vanaf dit vertrekpunt hebben de ontwerpers van Docker echter een heel andere route genomen dan hun collega’s. Waar de Amerikaanse varianten vaak een wat stoffig imago hebben is de Docker een staaltje “Dutch Design”. De fraai vormgegeven drijvers en het taps toelopende dek geven de basis een fris en sportief karakter. Met de uitgebreide optielijst kan men de boot volledig uitrusten naar eigen toepassing en stijl: Een loungehoek, barbecue, hangmat, een grote eettafel of een opblaasbare tent op dek, alles is mogelijk door het grote vlakke dek en het slimme modulaire systeem van Docker.
Modellen Er zijn nu 3 types ontwikkeld: De Docker 18′, de Docker 22′ en de Docker 26′. De lengtes variëren vanaf vijf meter vijftig tot acht meter. Naast vormgeving en gebruiksgemak is ook duurzaamheid een belangrijke eigenschap van Docker. De basis is opgebouwd uit recyclebaar aluminium en het dek is afgewerkt met onderhoudsvrije composiet vlonderplanken uit gerecycled materiaal. In combinatie met de optionele elektrische buitenboordmotoren en zonnepanelen zijn de groene eigenschappen van Docker ideaal. Natuurlijk zijn gewone buitenboord motoren ook mogelijk. Met een 20pk sterke buitenboord motor kunt je bijvoorbeeld nog net zonder vaarbewijs varen en toch een snelheid halen van net geen 20km/u. De prijzen voor de drie basismodellen variëren, afhankelijk van lengte, van 9.900,- euro tot 11.900,- euro inclusief BTW.
Boot Holland
De eerste presentatie zal plaatsvinden tijdens Boot Holland op 10-15 februari te Leeuwarden (standnummer 5079). Hier zal de Docker 22’ tentoongesteld worden. Hiernaast is er ook een schaalmodel van 1 op 10 gemaakt van de Docker 26’ waarbij geïnteresseerden zelf een persoonlijke variant kunnen opbouwen met verschillende opties en indelingen.
Meer informatie www.docker.nl