Informatie voor de watersporter

Alewijnse Marine Systems lanceert op ethernet gebaseerd rivierradar met geïntegreerd AIS systeem

PERSBERICHT
Nijmegen, Rotterdam – Alewijnse Marine Systems lanceert een eigen revolutionaire rivierradar met geïntegreerd AIS systeem (automatic identification system). Het innovatieve van deze nieuwe Alewijnse radar is de digitale communicatie tussen scanner en radarcomputer. Omdat de antenne op ethernet is gebaseerd, is er geen dure logge bekabeling meer nodig.
Naar verwachting wordt de binnenvaartradar in november 2011 op de markt gebracht, net voordat het verbod op radars ouder dan 1990 op 31 december 2011 in zal gaan. De lancering van dit innovatieve product gebeurt zeer waarschijnlijk tijdens de beurs Europoort in Rotterdam.
Digitaal in plaats van analoog
Alewijnse maakt gebruik van een innovatieve techniek waarbij informatie-uitwisseling tussen antenne en radarcomputer digitaal in plaats van analoog verloopt. Dit levert grote voordelen op. Het schakelen tussen meerdere antennes en radarcomputer gaat gemakkelijk en de data wordt sneller overgebracht. Het radarplaatje is vele malen zuiverder, omdat de digitale techniek de valse echo’s herkent en alleen de daadwerkelijke echo’s laat zien. Een ander voordeel is de grote vermindering aan logge bekabeling omdat de antenne op ethernet is gebaseerd.
Specialist in navigatie en communicatie
Alewijnse Marine Rotterdam is binnen Alewijnse Marine Systems de specialist op gebied van navigatie en communicatie. Vanwege deze specialistische kennis is Alewijnse Marine Rotterdam de drijvende kracht achter de ontwikkeling, productie en installatie van deze nieuwe radar geworden, die tot stand is gekomen in nauwe samenwerking met het Italiaanse GEM Elettronica. De radar is medio november via alle Alewijnse vestigingen verkrijgbaar.
Meer informatie  Alewijnse Marine Systems

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht