Alle ontlasting aan boord zuiveren? ‘Ik zou niet weten hoe’

Delfzijl – Pleziervaartuigen zonder vuilwatertank moeten nog dit jaar over een zuiveringsinstallatie voor toiletwater beschikken. Dat vindt minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. Maar dat voorstel valt slecht bij watersportvereniging Abel Tasman in Delfzijl.

‘Ik zou niet weten hoe we dit voor elkaar kunnen krijgen’, zegt Jurrien Noot namens de vereniging. Op dit moment pompen veel bootbezitters hun grote en kleine boodschap rechtstreeks overboord. Volgens Noot gebeurt dat zelfs door mensen die wel een vuilwatertank aan boord hebben.

‘We hebben hier in de jachthaven mooie voorzieningen, maar die worden weinig tot niet gebruikt. Het is te omslachtig. Je moet erheen varen en de tank moet leeggezogen worden. Voor één schip gaat dat nog wel, maar als je er tien hebt die ‘s morgens willen vertrekken, moeten ze allemaal op elkaar wachten.’ (RTVNoord)

2 Berichten

 • lars Joansson

  3 jaren geleden / 27 mei 2019 om 14:08 uur

  Op een drietal punten navraag gedaan om zulks te kopen/installeren maar
  tot heden geen aanbod mogelijk blijkbaar.
  Als je vuilwater uitlaat/doorvoering verzegeld gaat worden hoe zit dat dan met het chemische toiletje wat velen hebben en wat je zo overboord kan lozen?
  Er zal een wetje worden gerepareerd neem ik aan waarbij de bewijslast wel concreet gedefinieerd zal moeten worden, afgezien wat nog gebruikt mag worden.
  De handhaving lijkt mij uiterst problematisch en gaat fricties’ opleveren indien
  er voor beide partijen geen vaste richtlijn komt.

 • r. heneweer

  3 jaren geleden / 29 november 2019 om 22:29 uur

  ze weten van dommigheid niet wat ze verzinnen moeten om ons watersporters op onkosten te jagen. of gaat mijn WOZ uitkering ook met bijna 3% omhoog net als voor beatrix.
  1; ik zou niet weten hoe ik aan een betaalbare installatie kan komen.
  2; ik vaar meestal op zee en vraag mij af of ik dan wel nog overboord mag lozen.

Berichtensectie gesloten.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X