123 stickers

Alle Rotterdamse jachthavens inclusief verenigingshavens dicht

Rotterdam – Alle jachthavens in Rotterdam zijn vanwege de coronamaatregelen afgesloten. Niemand mag uitvaren en ook het klussen aan de boten is niet toegestaan. Mensen die een bootje bij hun huis hebben, mogen nog wel varen. De gemeente Rotterdam schrijft dat het gaat om (jacht)havens en watersportverenigingen.

Tommy Louers is lid van jachtvereniging Aegir aan de Bergse Plas in Rotterdam en baalt van deze maatregelen. “Ik heb heel erg naar dit weekend uitgekeken”, vertelt Louers. “Ik vaar vaak en hou me aan het maximum van twee personen op een boot. Zelf heb ik ook jongeren, die met meer dan twee personen aan boord zaten, door de politie bekeurd zien worden.” (Rijnmond)

2 Berichten

 • Guus

  3 jaren geleden / 12 april 2020 om 16:43 uur

  Vreemde gang van zaken.
  Winkels in Rotterdam Centrum worden toch ook niet gesloten?
  Met z’n vieren achter elkaar op de racefiets wordt toch ook niet verboden in Rotterdam?

  Deze dwangmaatregel vind ik echt te ver gaan. Bij ons op de vereniging in Warmond zijn wel alle douches en toiletten dicht. Het clubhuis is dicht, maar een beetje werken op de boot en varen is toegestaan.

 • Rias van Seben

  3 jaren geleden / 16 april 2020 om 23:06 uur

  Dit is echt weer paniek voetbal. Als je gewoon rekening met elkaar houdt, wat op het water gewoon is, gebeurt er niets, wat niet kan en mag. Je kan met de fiets, auto, motor of lopend overal heen – dat mag en kan – en met je bootje niet. Lekkere intelligente regel hoor.
  Echt doordacht maar niet zo slim. Dat je de kantine en de algemene ruimtes sluit ok, maar de gehele haven… Denk toch na.

Berichtensectie gesloten.