Alle Waterdream aluminium sloepen en tenders voortaan uitgerust met Yamaha buitenboordmotoren

PERSBERICHT

Bernard van Oranje (l) en Ferdinand Altenburg
Bernard van Oranje (l) en Ferdinand Altenburg

Schiphol-Rijk – Vanaf heden worden alle Waterdream boten standaard voorzien van een Yamaha-buitenboordmotor. Het Nederlandse botenmerk Waterdream kiest bewust voor Yamaha omdat ze één van de lichtste, meest innovatieve en vooral betrouwbare buitenboordmotoren levert. Daarbij bieden de buitenboordmotoren van Yamaha naast een hoog koppel ook veel vermogen en benadrukken ze de goede vaareigenschappen van elke boot.
Standaard worden alle Waterdream modellen geleverd met de Yamaha FT25 (18,4 kW High Thrust) buitenboordmotor, maar er bestaat een mogelijkheid om hiervan af te wijken. De grotere Waterdream modellen kunnen worden uitgerust met de Yamaha F200 (147,1 kW) of met twee keer een F115 (84,6 kW) buitenboordmotor. Yamaha-buitenboordmotoren zijn vanaf model F30 standaard uitgerust met het Y-COP anti-diefstalsysteem, het variabele trollingsysteem en het Yamaha LAN netwerksysteem. Afhankelijk van het model is een Power Trim en Tilt systeem standaard en zijn er SDS (Shift Damping System) propellers beschikbaar. De grootste modellen Yamaha-buitenboordmotoren, vanaf model F200G, zijn tevens voorzien van elektronische gas- en schakeling bediening (Drive by Wire).
Ferdinand Altenburg van Yamaha Motor Europe, branche Nederland: “Wij zijn trots dat wij door Waterdream gekozen zijn als leverancier van de buitenboordmotoren. Door de hoge kwaliteit van beide producten passen beiden goed bij elkaar.”
Bernhard van Oranje: “Met partnership van Yamaha Marine kunnen we onze klanten wereldwijd goede support leveren op de buitenboordmotoren. Ze hebben veel opties waardoor de buitenboordmotor voor de klant optimaal te personaliseren is. Zo kan een klant met een F25 (18,4 kW) beginnen en, indien daar behoefte aan is, deze later vervangen door een buitenboordmotor met meer kW’s. Yamaha Marine denkt verder ook mee voor wat betreft de beste set up voor de boot, waardoor er een optimale set up voor onze klant wordt gewaarborgd.”
Meer informatie www.yamaha-motor.eu en www.waterdream.nl

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X