Informatie voor de watersporter

Alle zeven Volvo Ocean Race deelnemers op weg naar het Amerikaanse Newport

PERSBERICHT

Itajaí (Brazilië) – Op zondag 22 april won het Spaanse MAPFRE de start van de achtste Volvo Ocean Race-etappe van Itajaí naar Newport, Rhode Island. De nummer twee van het algemene klassement zette samen met koploper Dongfeng Race Team de toon op het parkoers voor de Braziliaanse kust. Op de hielen gezeten door het Nederlandse Team Brunel en Turn the Tide on Plastic.

Pedro Martinez/Volvo Ocean Race
Na de laatste etappe kwam MAPFRE op een punt achter Dongfeng Race Team te staan. Volgens schipper Xabi Fernández zal zijn team hard moeten werken om de leiding terug te krijgen: “We moeten weer opstaan en al onze kracht gebruiken om deze etappe te winnen.”

Zijn tegenhanger aan boord van Dongfeng Race Team, Charles Caudrelier, noemt de race naar Newport ‘gecompliceerd’. Naast het zeilen in de passaatwind zullen de teams voor de vierde en finale keer in deze race door de Doldrums gaan. “Het wordt een leuke etappe. We moeten weer door de Doldrums, maar in het makkelijke gedeelte verder in het westen”, aldus Caudrelier.

Team AkzoNobel verliet Itajaí als vijfde boot. Team SHK/Scallywag en Vestas 11th Hour Racing gingen drie minuten na de leider door de laatste gate.

Met de voorspelde lichte wind begint de vloot in lastige condities aan de achtste etappe van 5.700 nautische mijlen. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de teams oostwaarts koersen om verder uit te kust te komen, alvorens richting het noorden te draaien.

De stopover in Newport is geliefd bij de zeilers, aangezien de stad als ‘zeilmekka’ bekend staat. “Ik houd van Newport”, zei Team Brunel-schipper Bouwe Bekking. “Het is een zeilbestemming met zoveel erfenis van de America’s Cup, die daar velen jaren plaatsvond. De lokale bevolking weet wat onze race inhoudt. Het is één van de beste stopovers.”

In de eerste 48 uur kunnen racefans de live positie updates volgen via www.volvooceanrace.com. Dat kan met de Race Tracker. Daarna volgt elke zes uur een positie update, samen met het laatste nieuws, verhalen, foto’s en video’s.

Meer informatie Volvo Ocean Raceactuele posities

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht