Informatie voor de watersporter

Almelo wil dé waterstad van Twente zijn

ALMELO – Almelo heeft grootse plannen om dé waterstad van Twente te worden. De massaal bezochte Havendagen lieten zien dat de combi van water en boten als een magneet vele tienduizenden mensen trekt. Maar er valt nog wel wat te verbeteren.

De schippers in de haven van Almelo zijn enthousiast over de ambitieuze plannen. Almelo wil het Overijssels Kanaal doortrekken, meer het centrum in. Het kanaal houdt nu op bij de rechtbank, maar gaat straks tot aan de vijver met de schoorsteenpijp. Bij de rechtbank komt weer een brug, zoals die er was tot in de jaren zeventig. Ooit moet het water helemaal tot op het Centrumplein komen, maar daar is voorlopig geen geld voor. Het doortrekken naar de vijver betaalt de provincie.

‘Kan niet snel genoeg gaan’
Voor de watersporters die dit weekend aanmeerden voor de Havendagen kan het niet snel genoeg gaan met Almelo als waterstad. Vooral het doortrekken van het kanaal wordt met smacht afgewacht. De pleziervaarders willen graag een doorgaande route.

Ook zijn de waterminnaars enthousiast over het idee een Waterboulevard aan te leggen langs het kanaal, omdat de aankleding nu als wat sfeerloos wordt ervaren. De aanleg van die Waterboulevard begint eind dit jaar. (TCTubantia)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht