Als eerste begonnen en nog steeds de grootste: waterfietsenbedrijf Canal Company in Amsterdam

Amsterdam – De Amsterdamse ondernemer Felix Guttmann begon met één waterfiets. Dertig jaar later is hij marktleider in Amsterdam met zijn rondvaart- en waterfietsenbedrijf Canal Company. Maar het duurde jaren voordat hij bereid was zijn bedrijf te verkopen. Sinds 2016 is het nu in handen van het Zweedse bedrijf Strömma Turism & Sjöfart.

De populaire klassieker: quizzen op de waterfiets…

Begin jaren ’80 begon Felix Guttmann met zijn bedrijf in waterfietsen. ‘Ik kwam net uit Amerika en zag wat voor mooie stad Amsterdam was. Na een mooie zomeravond die ik doorbracht op de grachten met mijn mooie vrouw aan mijn zij, vroeg ik af waarom we die avond eigenlijk alleen waren op het water.’ Om zijn steentje bij te dragen begon hij zijn bedrijf met duurzame waterfietsen. ‘Ik ben direct met honderd waterfietsen begonnen op vier verschillende locaties, omdat ik dacht dat dit alleen succesvol zou worden als ik direct groot en professioneel begon. Het is zo’n simpel idee dat iedereen het had kunnen doen, maar niemand deed het.’ (BNR Nieuwsradio, www.canal.nl)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X