windverwachting

Ambtenaren zouden 160.000 euro gemeenschapsgeld hebben uitgegeven aan feestje ter afsluiting Friese Merenproject

LEEUWARDEN – Sopraan Frédérique Klooster die als ‘drijvende diva’ in een verlichte jurk van witte paraplu’s over de vijver van de Prinsentuin gleed, was zaterdagavond het hoogtepunt van de feestelijke afsluiting van het Friese Merenproject.

Net daarvoor had gedeputeerde Klaas Kielstra het project symbolisch afgerond door een gouden deur op slot te doen en de sleutel over zijn schouder in de vijver te werpen.

Kielstra sprak in zijn speech van een project dat zijn weerga in Nederland niet kende. In vijftien jaar werd er 450 miljoen euro geïnvesteerd. Dit leverde onder meer 350 kilometer aan nieuwe vaarroutes op, ruim tweeduizend nieuwe aanlegplaatsen en de bouw van vijf aquaducten.

Het publiek, in de niet zo heel drukke Prinsentuin, werd getrakteerd op uiteenlopende muzikale bijdragen van een strijkkwartet van het Noordpool Orkest en dj Nique.

Het feestje ter afsluiting zou volgens berichten 160.000 euro hebben gekost. Een bedrag aan gemeenschapsgelden, dat leidt tot verontwaardiging en stof doet opwaaien. (Leeuwarder Courant, ‘Na gloeiend duur Friese Merenfeest wordt de rest van Friesland ontwikkeld…’ – Friesland-Holland)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X