Informatie voor de watersporter

Amsterdam: ‘Het wordt niks met de vergunningen voor de rondvaart…’

Amsterdam – “Ik ben een grote fan van de rondvaart in Amsterdam. Er is niets mooiers dan samen met vrienden Amsterdam vanaf het water te bekijken. De gemeente wil de rondvaartmarkt stevig opschudden. Het moet duurzamer, veiliger en aantrekkelijker worden op de grachten en nieuwe spelers moeten toegang krijgen op de Amsterdamse grachten.

De gemeente Amsterdam gaat bestaande vergunningen voor boten langer dan 14 meter intrekken en opnieuw verdelen. Tegelijkertijd wordt de markt voor boten tot 14 meter vrijgegeven. Om te bepalen wie wel en wie niet een vergunning krijgt heeft Waternet criteria uitgewerkt zoals geluidsoverlast, lengte van de vaartuigen, duurzaamheid van de boot en uitstraling.

Waternet kijkt verrassend genoeg niet naar de ervaringen van ondernemers, hun dienstverleningsconcept, het beslag op de openbare ruimte met ticketshops en touringcars, vaargedrag, de informatiesystemen aan boord voor verkeersmanagement, hun maatschappelijke betrokkenheid en belastingmoraal.” (Amsterdam Centraal)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht