Informatie voor de watersporter

Amsterdam HISWA 2011 pakt uit met extra programma en bezoekers per trein betalen maar 7,50 euro voor retour

PERSBERICHT
Amsterdam – Stunten op de Wavesurfer, powerboathelden en topzeilers ontmoeten, een weercursus volgen of leren zeilen van Laura Dekker, het kan allemaal op de grootste watersportbeurs van de Benelux. Met ruim 500 boten, duizenden nautische accessoires, vaarvakanties en nog veel meer is de HISWA het domein van elke watersportfan: van beginner tot ervaren rot, van sloepvaarder tot zeezeiler. Het activiteitenprogramma is uitgebreider dan ooit met tientallen sessies, workshops en zelfs proeverijen. Jongeren tot en met 16 jaar hebben gratis toegang en kunnen leren zeilen, waterskien en surfen in de Water Fun Zone. HISWA 2011 vindt plaats van dinsdag 1 tot en met zondag 6 maart in Amsterdam RAI. Het volledige programma van de HISWA is te vinden op www.hiswa.nl.
Van Laura Dekker tot Sir Robin Knox-Johnston
In het Zeiltheater delen topzeilers hun ervaringen en wedstrijdprogramma’s. De Britse zeillegende Sir Robin Knox-Johnston zeilde als eerste in 1961 non-stop de wereld rond en is nu organisator van de Clipper Round the World Yacht Race. Hij vertelt op 1 maart over zijn ervaringen. Solozeilster Laura Dekker schudt haar held dan de hand. Zij vertelt dagelijks over haar reis en geeft bovendien zeiltips aan jongeren in het bassin. Wedstrijdzeilers kunnen hun hart ophalen bij vijfvoudig wereldkampioene Lobke Berkhout of bij avonturier Hans Bouscholte die meedeed aan de Volvo Ocean Race. Deze en alle andere sessies, zoals Droomreizen en Kinderen aan Boord, zijn gratis toegankelijk.
Zelf stunten op de spectaculaire Wavesurfer
De meest spectaculaire nieuwe attractie op de HISWA is de Wavesurfer, sponsored by Olympus TOUGH. Durfals kunnen op een surfboard een heuse golf trotseren. Windsurfster, drievoudig wereldkampioene en winnaar van Olympisch zilver Marcelien de Koning toont hoe het moet. In de Water Fun Zone zijn door een kabelbaan en windventilatoren nog veel meer watersporten uit te proberen zoals waterskiën, zeilen en kneeboarden. Sponsor Europeesche maakt mede mogelijk dat jongeren hier kennis kunnen maken met watersport.
Van Powerboat tot eerste motorbootje
Van 6 tot 600 PK, dit nieuwe paviljoen toont een hele range wedstrijdspeedboten uit verschillende klassen. Voor wie meer wil weten over spectaculair racen en snelheid op het water is een bezoek aan de Powerboat zone een must! Johan Coenradi, tweevoudig wereldkampioen Formule 2 en tweevoudig Nederlands kampioene Celeste van den Broek in de GT30 klasse staan hier met hun boten. Kinderen die zelf eens met een motorbootje willen varen, kunnen dit in het weekend in de RAI Haven uitproberen in de Honda Kids Experience. Voor hun ouders is er binnen de buitenboordmotoren werkplaats waarbij alle technische geheimen onthuld worden. Op het Doe-het-zelf plein kunnen ze hun kennis bijspijkeren bij één van de workshops.
Lekker eten in je sloep
Sloepvaren is enorm populair. Liefhebbers vinden op de HISWA meer dan 100 sloepen in allerlei afmetingen en kleuren. In het SloepenPlaza vinden zij allerlei informatie over de leukste terrassen, mooie vaarroutes en lekkere wijnen voor aan boord. De aankoopexpert helpt met tips over verzekeren en aanschaf. Chef-kok Wilco Berends van sterrenrestaurant de Nederlanden bereid het ideale menu voor aan boord. Jan-Willem van der Hek, winnaar beste sommelier Nederland, zorgt voor bijpassende wijnen. Ook bij sloepvaarders groeit de interesse voor elektrisch varen. Op de HISWA is er een speciaal Elektrisch varen paviljoen waar alle mogelijkheden van deze stille vorm van aandrijving aan bod komen.
Nieuwe tips & trics
Watersportjacks die oplichten in het water, lieren die aan- en afdraaien, routeplanners voor op het water en ‘biologisch afbreekbaar’ touwwerk. De beste innovaties zijn te zien op het Innovatieplein. Daarnaast is er een selectie nieuwe producten te zien op het Nieuwe producten plein. Staatssecretaris Bleker die de beurs officieel zal openen, gaat op de eerste HISWA dag bekendmaken wie de HISWA Innovatieprijs 2011 heeft gewonnen. Ook de titels HISWA Motorboot van het Jaar en HISWA Zeilboot van het Jaar worden door hem uitgereikt. Uiteraard zijn alle genomineerde boten voor deze titel te zien op de beurs.
Voor € 7,50, – met de trein naar de HISWA
Bezoekers kunnen zéér voordelig met de trein naar de HISWA. Wie een kaartje koopt  via internet, kan voor slechts € 7,50 een 2e klas NS-retourkaartje kopen dat geldig is vanaf elk NS-station in Nederland. Een entreekaartje voor de HISWA kost online € 16,00 en aan de kassa € 17,50. De watersportbeurs is van dinsdag 1 tot en met zondag 6 maart dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Op donderdag 3 en vrijdag 4 maart blijft de HISWA langer open, tot 22.00 uur.
Meer informatie www.hiswarai.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht