Amsterdam maakt zich klaar voor de jaarlijkse HISWA-botenparade

PERSBERICHT
Amsterdam – In de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 februari staat Amsterdam een bijzonder transport te wachten. Bovenleidingen van trams en stoplichten moeten in het holst van de nacht wijken voor een wel heel divers aantal boten. Van luxe jachten tot een indrukwekkende reddingboot en een boot van karton zetten koers naar Amsterdam RAI waar van 1 t/m 6 maart de HISWA Amsterdam Boat Show wordt gehouden.
De jachten zijn te groot, te zwaar of te hoog om overdag over de weg vervoerd te kunnen worden. Het vervoeren van de jachten is een hele uitdaging. De boten worden woensdag 23 februari vanaf 13.00 uur uit het water getakeld op de kade aan de Amsteldijk. Hierna is het wachten tot de laatste tram zijn dienst heeft gereden en volgt het demonteren van de bovenleidingen voor het vervoer van de schepen. Ook stoplichten moeten er aan geloven en worden weggedraaid. De jachten worden vervolgens in konvooi op speciale diepladers naar Amsterdam RAI gereden.
Een divers en opvallend konvooi
Opvallend is de diversiteit van het konvooi richting de HISWA. Een kartonnen sleepboot is een bijzondere verschijning tussen de grote en luxe jachten tot wel 15 meter. Zo is er het exclusieve motorjacht, de Favorite 1400 die zijn primeur beleeft in Nederland tijdens de HISWA. In de stoet rijden ook een motorboot en een zeilboot welke zijn genomineerd voor de HISWA Zeilboot van het Jaar en de HISWA Motorboot van het Jaar en de grootste reddingboot van de Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM).
Voor maar € 7,50, – met de trein naar de HISWA
Bezoekers kunnen zéér voordelig met de trein naar de HISWA.  Wie een kaartje koopt  via internet, kan voor slechts € 7,50 een 2e klas NS-retourkaartje kopen dat geldig is vanaf elk NS-station in Nederland. Een entreekaartje voor de HISWA kost online € 16,00 en aan de kassa € 17,50.
Openingstijden HISWA 2011
De watersportbeurs is van dinsdag 1 tot en met zondag 6 maart dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Op donderdag 3 en vrijdag 4 maart blijft de HISWA langer open, tot 22.00 uur.
Meer informatie www.hiswarai.nl