Informatie voor de watersporter

Amsterdam voert zondag een vaarverbod in voor pleziervaart door de grachten

Amsterdam – Amsterdam neemt aanvullende maatregelen om te voorkomen dat het komend weekeinde, als de temperaturen flink stijgen, te druk wordt in de stad. Zo krijgen bezoekers op zondag nog maar beperkte toegang tot het Vondelpark en wordt er een vaarverbod voor de grachtengordel en het Wallengebied afgekondigd. Daarnaast klinkt er een oproep aan wielrenners: blijf zoveel mogelijk thuis, zo meldt de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland.

Het mooie weer kan aanlokkelijk zijn voor booteigenaren om erop uit te trekken. De Amsterdamse grachten echter zijn smal en op bepaalde plekken nog smaller vanwege de werkzaamheden aan bruggen en kades. „Daarom worden de grachten uit voorzorg afgesloten voor de pleziervaart. Hiervoor wordt een vaarverbod afgekondigd, het niet naleven van het verbod levert een boete op. Sluizen en bruggen worden in de hele regio Amsterdam- Amstelland alleen nog geopend voor de beroepsvaart en niet voor plezierboten.”

Het vaarverbod geldt vooralsnog alleen voor zondag, maar kan worden verlengd en ook uitgebreid worden naar een groter gebied. „Voor de komende periode blijft de oproep om zoveel mogelijk thuis te blijven en niet te recreëren”, zo luidt het devies. (De Telegraaf)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht